Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Poézia vody

Lubo

Mimochodom, to ze ty mas k svojej foto citovy vztah je fajn, no tato konkretna foto si jednotku nezasluzi, pretoze:

  • technicke prevedenie je dobre (3)
  • kompozicia je velmi dobra (2)
  • atmosfera je vyborna (1)
  • popis fotografie je dostatocny (4)
    Teda priemer = 2.5

Osobne som sa k 2 priklonil kvoli GPS suradnici, ktoru vzdy hodnotim maximalne kladne.

P.S. Tym, ze si vypol hodnotenie, stracas moznost ziskat ako-tak objektivne hodnotenie a osud fotky davas do ruk mne a Misovi.

Lubo

Jozef, opakujem to tu stale, no zopakujem to este raz:

Ked raz bude treba fotky vytriedit z priestorovych dovodov, bude sa to robit podla hodnotenia. Kedze obsah galerie tvoria jej prispievatelia, povazujem za vhodne, aby sa spolupodielali na tom, ktore foto ostanu a ktore pojdu prec. Preto je absolutne kratkozrake (a) davat znamky len vtedy, ak je foto dost dobre, lebo zlou znamkou by som ublizil citom autora (b) vypinat hodnotenie.

Faktom je, ze urobit selekciu striktne podla priemeru by nebolo spravodlive. Preto najprv prejdeme na bodovy system, ktory zohladni aj pocet hodnotiacich. Pri vymaze fotiek budeme pravdepodobne odlisovat aj "doveryhodnost" hodnotitela = pocet jeho fotiek v galerii a ich hodnotenie ostanymi. Odrezeme tak ludi, ktorych foto slu zle = nie su az tak relevatnymi hodnotitelmi.

Ano, vsetko to je do znacnej miery subjektivne a stale sa moze stat, ze budu ludia, co sa urazia. Je to vsak ovela objektivnejsie ako v pripade vymazu fotiek bez hodnotenia, ktore budem posudzovat ja a MisoM. A kedze tych fotiek bude milion, moze sa stat, ze to nespravime uplne dobre.

Verim, ze sa mi zmysel hodnotenia v galerii podarilo vysvetlit dostatocne :-)

Jozef Kmeť

Pôvodne som mal vypnuté hodnotenie z dôvodu ,že som som za slovné hodnotenie a nepovažoval som potrebné ju známkovať.Nejde mi o známkovanie ,ktoré je poznáme to všetci odrazom subjektívneho pocitu .Dávam na stránku fotografie ,lebo si myslím - subjektívne - , že ich obsah niečo povie ostatným , v tom čo nás pri fotografovaní prírody spája a myslím si ,že s takým úmyslom si Ľubo zakladal túto web stránku.Nepasujem sa za odborníka ,čo sa týka fotografie .Som amatér - fotografujem čo vidím a čo mi moje srdce hovorí ,niekedy i za cenu technickej nedokonalosti.Nejde mi o nejakú súťaživosť ,ale ukázať aká je krásna naša príroda so všetkým /i s ľudmi hoci sa preferujú fotografie bez ľudí/veď človek do prírody patril a bude jej súčasťou.

Mlieko

Az na tu prepalenu bielu by to bola dobra fotka....

Lubo

Jozef, zmyslom hodnotenia je ziskavat same jednotky? Preco by nemalo mat zmysel nechat ostatnych povedat svoj nazor prostrednictvom znamky? Ty mas pocit ze tvoja foto je stopercentna a tak akekolvek ine znamky ako jednotky su zle? Vidim, ze system hodnotenia ako v skole musime co najskor opustit...body budu vnimane urcite pozitivnejsie

Jozef Kmeť

Pôvodne som mal vypnuté honotenie ,no po výzve Semanišina som ho zapol ,no ako vidím neurobil som správne .Ďakujem Lupusovi za hodnotenie isto porovnal fotografiu so svojou pod názvom Živel

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok