Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodný Raj

Diskusná téma K článku: Vodný Raj

Slovenský raj je určite miestom, ktorého krása vynikne v každom ročnom období. V lete jeho rokliny poskytujú vítaný tieň a chladivé osvieženie, na jeseň sa odeje do pestrých farieb a stabilné počasie vykreslí výhľady. V zime sa zas korytá horských potokov premenia na rozprávkovú ľadovú ríšu. Na moju trojdňovú návštevu po rokoch si ale vyberám jar - čo je obdobie, keď v Raji suverénne panuje jeho charakteristický formujúci živel – voda. Voda burácajúca do diaľky, lahodne zurčiaca i celkom nečujná, čo všade preniká látkou aj kožou, voda vo všetkých skupenstvách čvachtajúca pod nohami, nasýtená vo vzduchu a padajúca z oblakov. Voda, s ktorou sa privalí intenzívny pocit života a odplaví nahromadený kal a stereotypy mysle.

Pepa

Ahoj Matúš,právě jsem také dobil baterky při čtení Tvého článku o Ráji,je moc pěkný a fotky taky

Boro

Matúš,ty beťár jeden, a to si bol sám? No a tie kraťase !!!

Tono

Matus, parada... ako som si precital clanok, hned mam lepsiu naladu. A pripomenul mi moje prechody roklin v Sl. Raji. Vela zdaru na dalsich turach!

Kukikuk

Jojha, kraaaasa to citat a este kedze som tam aj bola, tak si to hned predstavovat :-) len vtedy nebolo tolko vody a ma obuv v porovnani s Tvojou bola sucha. 1*

-OB-

Pěkný článek. Jen malá technická poznámka ke gramatice: správně se píše Slovenský raj, ne Slovenský Raj. Podobně jak Slovenské rudohorie, Slovenský kras atd.

MatusM

Ahojte, dakujem za ohlasy, jarny prechod roklinou, tak som sa rad s nim podelil. Gumaky by sa veru zisli, aspon po kolena:)
Boro> ano, tento prechod som isiel sam, cestou na jedno stretnutie na Ranc pod Ostrou skalou. V sobotu a nedelu sme uz liezli rajom v partii, aj dalsie zakutia boli krasne (Zajfy, Zejmarska, pod Havranou skalou, ..), ale uz nie take silne ako tento Sokol. Kratase... no, az taka zima nebola ako mrazi z tych fotiek.
-OB- samozrejme, dakujem za opravu, zahanbil si ma:}

Daulagiri

Opäť musím pochváliť, článok sa výborne čítal naozaj veľmi dobre napísané.
S fotiek ma zaujala už úvodná: hmla a roklinka = perfektná atmosféra. Ostatné sú tiež super, prezrel som si ich veľmi pozorne. Zdajú sa mi dobre zvládnuté na to aké počasie tam panovalo.
Veľký Sokol som navštivil dvakrát no v lete takže prietok bol vždy v pohode. Po prečítaní som intenzívne zatúžil po jarnej návšteve. Nabudúcu jar som tam ako na koni :-)
Na záver len toľko že toto je jeden z tých článkov ku ktorým sa ešte v budúcnosti niekoľkokrát vrátim.

S.svajka

tak pravda. Do raja treba ist po jarnom trojdnovom dazdi, niekedy je to az neschodne, ale vacsinou sa da, len treba nahradnu obuv na navrat.

Adushka

Matus, krasne a putavo napisane, urcite inspiracia na navstevu raja pocas jari :)

Peťko

No pekne. Po prečítaní článku som si musel ísť dať vysušiť vibramy.

PeterNR

Výborný článok a super fotky!
Na prechod zatopených úsekov bez namočenia vibramiek by sa dali použiť turistické sandále, alebo možno aj potápačské topánky :-) bluezone.sk/…/p026.JPG

Zilla

pekné túto časť Slovenského raja som prešiel hádam 20 krát a vstále sa tam rád vraciam pekné ahoj

Ursus

Vyborny clanok a paradne fotky. Tiez som isiel predminuly vikend Sokol a tiez som skoncil pekne premoceny :-), trochu ma prekvapil stav drevenych pomocok-boli dost znicene, osobne mi to nevadilo, ale bol som s detmi a tak som musel robit aj nosica dost casto :-)
ale inak to bola jedna s najkrajsich tur, ktore som v raji zazil. April a maj v raji stoja naozaj za to.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov