Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chlapec a pes

Diskusná téma K článku: Chlapec a pes

Stál na hrebeni ploského chrbta a pozeral sa dolu do doliny. Dedinka prilepená ku svahu stúpala jedinou krivolakou ulicou okolo vyasfaltovanej cesty a posledné domy boli vari len dvesto metrov od neho. Kostolík, či skôr zvonička, otočka autobusu a malý obchod bolo vidno i zhora. Slnko sa už spúšťalo k protiľahlému svahu a chlapec cítil, ako ním prestupuje únava. Poľnou cestou sa spustil dolu medzi políčkami až k prvému domu, zabúchal na vráta a zakričal: „Dobrý deň“. Odpoveďou mu bol len zúrivý brechot psa, ktorého síce nevidel, ale podľa hlasu vedel, že to nie je žiadny obor, ale ani trpaslík. A potom už začul hlas, ktorý tíšil psa a dvierka na vrátach sa otvorili. Znovu pozdravil usmievajúc sa na gazdu a požiadal o vodu.

Boro

Mivym, zo všetkého trošku,ale myslím si, že je to to najlepšie, čo som doteraz napísal.Dôležité je, či sa ti páčil, no nie ?

Mivym

Boro,to bol príbeh zo života,trocha vlastnej skúsenosti,alebo iba tvoja perfektná fantázia?

Potulkar

aj mna si takto adoptoval jeden krasny hafan, siel so mnou na vychadzku, kde som este nikdy nebol. chcel som sa dostat na vrchol zalesneneho kopca. pridal sa hned za dedinou v doline pod nim. cesta tam bola nelahka, mnoho prekazok. hafan mi neraz ukazal spravnu cestu. na vrchol sme sa nedostali - to by ste neverili ale tak to bolo husto zarastene (Sintra-Portugal) ze sa nedalo prejst. A vyrazili sme neskoro popoludni, cize uz padala tma, a v neznamom terene tak neuveritelne husto zarastenom mladzou i starinou to bolo strach nahanajuce. tak sme sa otocili a zbehli dolu. hodne divny pocit som mal z toho kopca, a napokon i zo psa ktory mal divne vidmo v ociach ked som sa tam stoj co stoj snazil dostat. to on nakoniec nezvladol teren (starina prelozena mladzou a vysokymi maliniskami ktore sa nedali obist) tak som videl ze dalej uz to ani ja riskovat nebude. bol to krasny statny labrador, fesak z dediny som napokon zistil. oddelil sa odomna az ked ho mierne zrazilo auto - zaknucal a utiekol do tmy. ale bol doma ...

Svatopluk stepanek

oneskorene ale aj tak.
nieco podobne som zazil, ked som siel z zarnovice
do b. stiavnice. niekde za lukavicou ma adoptoval psik a opustil ma az v dolnych hamroch.
brechal na mna ako besny,
ale potom sme sa skamaratili...az mi bolo luto, ze idem zasa sam
pekny pribeh..

Jur:-O

Raymond, nie si ty nahodou stary zly Dobromil? Teda ak nie, aspon vasa uroven jedovatosti je podobna 8-)

Majo vargic

Ahoj Boro, prepáč že tykám, ale nedá mi. Ďakujem za všetky tie príbehy, ktoré ma napĺňajú vždy radosťou. Nech ti to dlho píše. S pozdravom Marián.

J1tka

raymond: ako spravny literarny kritik by si mal vediet, ze toto je poviedka a Volanie divociny zas roman. No a Boro tiez asi nebude Jack London ;)

Zilla

Ako od Wabiho Ryvolu Hobo a pes, pekný príbeh. ahoj

Tono

Ahoj Boro, velmi pekne metaforicky napisana poviedka... Gratulujem!

Šedý vlk

Čo z toho vyplýva! Daj turistovi vodu a ukradne ti psa. Ale nie, žartujem, pekný príbeh.

Msml

Rujir: Len už by si mohol aj niečo pridať :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma