Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Miloj

Misob

Michal, 730 px je rovnako zle, ako nechat obrazok vacsi, lebo potom to automatika o tych par pixelov roztiahne... davaj presne 738 px a v galerke to ostane presne take, ako vidis u seba pred uploadom.

Msormichal

Diky, chalani, len s tym photoshopom nemam az take skusenosti. takze bude to najprv len o hraní a o skusoch. Ale fakt diky. Pred uploadom to stale mensím, ale pre istotu len na 730 px, mozno to je preto ale skôr preto ze i pôvodna fotka nebola ostra. Mato tesim sa na tvoje fotecky. som rad ze som ta inspiroval ;)

Mato_d

Matus to popisal velmi dobre...
Preto len doplnim, ze ja zvyknem zmensovat trojfazovo: 2952pix -> 1476 -> 738. V prvych dvoch fazach ostrim so "Sharpen", niekedy 1x, niekedy 2x, a vyslednu fotku (738pix) uz len so "Smart Sharpen" tak do 50%.
Neviem, ci to robim dobre, mozno ze existuje aj lepsi sposob...
Samozrejme najdolezitejsie je ale mat co najostrejsi povodny zaber!
Inak s tym Milojom si ma inspiroval, vcera som tam nasekal seriu vecernych a nocnych zaberov. Mozno sem cosi pridam... ;)

MatusM

Michal, tvoja fotka pravdepodobne stratila na ostrosti pri uploade do tejto galerie.

Kazda fotka s rozmerom sirsej strany viac ako 738 pixelov je pri uploade automaticky zmensena prave na tych 738px (sirsia strana fotky).

Rozostreniu zabranis tak, ze fotku pred uploadom do galerie sam zmensis na 738px s postupnym doostrovanim pomocou softwaru, ktory pouzivas.

Ja napriklad pouzivam Photoshop a pri zmenseni fotky s rozmerom sirsej strany 3072px (priklad) postupujem takto:

  1. doostrim
  2. zmensim na 1500px
  3. doostrim
  4. zmensim na vyslednych 738px (presne!)

Ak vysledok nie je uspokojivy, pripadne este pozmenim ten postup, ze v niektorom kroku napr. doostrim 2x, alebo vynecham doostrenie a pod.

Ak ta to zaujima hlbsie, na webe najdes mnoho postupov a rad, napriklad:
digi-foto.sk/…/doostrovanie-v…

Zaklad je pripravit si hotovu fotku s rozmerom 738px.

Msormichal

Dakujem, ten adobe photoshop mi nenapadol, skusim to s nim, pohram sa trosku, tiez s nim neviem robit az tak dobre. diky zilla

Zilla

napríklad cez Adobe Photoshop 7.0 CE, ale ja nie som odborník nech poradia lepší čo majú prax ja sám sa len učím ahoj

Msormichal

Tak prosim poradte ako zlepsiť ostrost, som novacik vo fotografovaní. diky

Zilla

Pekné a zvláštne len škoda, že neostré ahoj

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky