Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Údolím rieky Rokytná

Diskusná téma K článku: Údolím rieky Rokytná

Trojdňová túru, ktorú vám idem popísať, sme vykonali v dňoch 7.-9.5.2008. Ak by ste sa chceli pozrieť na mapu, kadeže sme to chodili, stačí pozrieť na www.mapy.cz a do vyhľadávača zadať mesto Jaroměřice nad Rokytnou. Odtiaľ viedla naša 65 km túra okolo riečky Rokytnej, aby po takmer troch dňoch skončila v meste Ivančice. Nebola to túra s veľkými stupákmi, či klesaniami, ani s krásnymi výhľadmi do diaľav. Ale bola to túra s nádhernou atmosférou malej rieky, tečúcej čarovným údolím so skalnatými stráňami, s mnohými mlynmi, s chatami trampských osád a s totemami, s voňavými lúkami a lesmi, a tiež s rekreačnými strediskami, ktoré už majú čas najväčšej slávy dávno za sebou.

Boro

Ano viem, že je tam vodopád. Bola tam upútavka naň a ale tiež aj upozornenie, že vodopád "funguje" len v mokrom období. A tak sme tam nešli, lebo bolo pomerne sucho.

M.

Pěkný článek o dnes už vzácném klidném místě pro tramping.
Doplním, že kdybyste se kousek za vesničkou Rokytná vydali proti proudu jednoho z menších potoků, došli byste k dvojici vodopádů poblíž Mariánské kaple.

Target11

Tak tento kraj poznam celkom dobre. Chodil som tam po niekolko rokov a mozem povedat ze udolie riecky je naozaj krasne. V podstate to vystihla pesnicka "pohoda, klidek, tabacek"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov