Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Smerom na Veľký Bok.

Diskusná téma K fotke: Smerom na Veľký Bok.

Vzdialený nízkotatranský krásavec - Velký Bok (1727m). Patrí medzi vrchy s najkrajším výhľadom v Nízkych Tatrách aj keď neleží na hrebeni.Odtiaľ (Janov grúň) cesta na Velký Bok cez Homôľku a Zadnú hoľu trvá ešte viac ako štyri hodiny.

Daulagiri

Ďakujem, keď tam pôjdem tak sa budem riadiť tvojimi radami.

Psyloo

daulagiri - na tej trase Benus-Benuska-Bacuch tiez mozes mat problemy s orientaciou,hlavne usek Bacusske sedlo - Sedlo za Lenivou, tam je to miestami dost zasekane a velmi blbo znacene. Znacka ide uzkou cestickou po traverze, nech ta nenapadne ist po hrebeni sirokou cestou, tam sa urcite stratis,je tam strasne vela povalanych stromov.Od sedla za Lenivou smerom na Benusku je to uz v pohode.

Daulagiri

Dík psyloo, ja som tu tiež ešte nikdy nebol takže blúdenie ma asi čaká. No po tohtozimných zážitkoch na kremnickej Flochovej už zo sebou vždy nosím kompas. Plánoval som na včera jednodňovku Beňuš - Beňuška - Bacúšske sedlo - Bacúch, ale musím to odložiť.

Psyloo

-> Janka, jarny sneh to je to co mam najradsej;-)

Psyloo

ahoj daulagiri, snehu na niektorych miestach je tak cca. 30-50 cm, hlavne v lese, ale da sa to zvladnut v pohode. Trochu horsie je to vo vyssich polohach, v kosodrevine, miestami sa dost prepada. ale daj si pozor na znacenie, po kalamite je velmi blbe, ked poznas tu trasa tak hadam problem to nebude, my sme tadial isli prvy krat a stale stracali sme znacku a bludili.

Daulagiri

No v týchto končinách som sa včera aj ja mal vyskytovať, ale nevydalo :-(
Pekné foto psyloo, koľko je v tejto časti hrebeňa snehu ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok