Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lekárnička Deuter First Aid Kit - M

Diskusná téma K článku: Lekárnička Deuter First Aid Kit - M

Horolezectvo, vysokohorská turistika, via ferrata, turistika, skialpinizmus, horská cyklistika a.p. sú všetko aktivity, pri ktorých hrozí zvýšené nebezpečenstvo úrazu a poranenia. Outdoorová lekárnička by preto mala byť samozrejmosťou vo výbave každého návštevníka hôr, prípadne skupiny. Lekárnička so základným vybavením vám môže ušetriť množstvo nepríjemností. Držíme sa hesla - lepšie je mať malú lekárničku so sebou, ako veľkú doma.

Lubo

Dik za tip,
ulozil som si do zoznamu :-)

Peter61

Jeden dobry kontakt na odloženie do mobilu. Nonstop služba pri otravách a podozreniach na otravu pod. Je to pre lekárov i pre laikov.

ntic.sk/$ret
02 54774166

Minule mi zavolal znamy, ze prave omylom vzal do ust neriedeny herbicid ( z flase od mineralky), neprehltol, co s tym? Bol som pri pocitaci, za minutu som mu zavolal erudovanu radu z NTIC ( tentoraz bola „klidek, neplasit sa" a pripadne kontrola na ORL odd.)

Mato.uram

Najlepšie lekárničky robí Tatonka. Ale najlepšiu lekárničku si spravíš sám, keď vieš čo do nej napakovať, a samozrejme je to lacnejšie ako tie napakované priamo od výrobcov.

Cyro

creobroter: skus Hudy sport...myslim ze to maju v katalogu...

Creobroter

prosim Vás nevideli ste ju v nejakom slovenskom obchode? nikde som zatial nevidel ani na internetovych ani v kamennych slovenskych obchodoch

dakujem za info

Vrana

2 Peter61: Spadnut do severnej steny Maleho Kezmaraku a vydrzat tam zraneny 2 noci? Chalan sa druhy krat narodil alebo mala zubata dovolenku ...

Peter61

Ad nožničky: v zdravotníckych potrebách nerezové lekárničková 12 cm špicaté stoja čosi cez 3 €, chirugické okolo 6 €. Tuším si vymením aj v autolekárničke...

Peter61
  • Ondro_RK, ak uvidim Hansa K. na Atomic Guide s diamirkom, nebudem dlho spekulovat nad techmi. Ak uvidim jeho fotku s lekarnickou na ruksaku, budem ale uvazovat, ze preco. Tak ci tak, IKAR-CISA, UIAA theuiaa.org/medical_advice.ht… a pod. maju nejaky nazor na lieky vystavene teplotnym extremom a ci HK lekarnicku tam ma kvoli zvyku, zlozvyku, reklame, rychlej dostupnosti, netusim - včera 14:52 Bacaardi by mu to asi skor vysvetlil.

  • Bacaardi:
    Preletel som diskusiu pred jesennym kurzom prevj pomoci, podla mna jednoznacne potvrdila nizku uroven znalosti „priemerneho“ diskutujuceho a nizky zaujem ludi o kurz ( tusim vas nakoniec tam bolo 7 statocnych). Prispevkom „nerieš to až tak do detailu , za pár rokov to bude všetko zas inak . Inak znalosti bežného človeka ohladom poskytnutia P.P sú chabé“ „cus papa meine liblich.“ sa nedivim, ked som si diskutujucim dovolil rypnut do oblubeneho servera. Je to vsak zlahcovanie problematiky . V praxi pri zachrane/prvej pomoci musí clovek robit casto velmi rychle rozhodnutia a kompromisy, preco teda robit kompromisy pri priprave ?
    Co sa tyka prvej pomoci/lekarnicky, ak niekto chce info na tomto serveri, da si to vyhladat v LH rohu.
    Info by mali byt jasne, strucne navody, resp. motivacia absolvovat kurz 1.pomoci. Najde si tam zmes pouzitelnych informacii, trosicka neaktualnych navodov, nezrozumitelnych nezmyslov (…… upovedomiť nadriadeného LS, OLZ, políciu……) a navodov ako zabit ( Celkové podchladenie – …..ani nenechávať pomaly zohrievať v studenej miestnosti. Rýchle celkové zohrievanie, zakončené pokiaľ možno teplým kúpeľom……). Skus porovnat uroven tychto clankov s tym, co sa ucilo na kurze. OK, zmyslom clankov na Hiking.sk je okrem ineho aj podnietit diskusiu , ale od urovne clankov sa casto odvija aj uroven diskusie. Vynimka potvrdrdzuje pravidlo: niektore prispevky k tomuto testu lekarnicky Deuter tiez „stoja za to.“ Spoliehat sa pri pisani clanku na to, ze v diskusii sa upresnia veci, tykajuce sa zachrany, by som povazoval za scestne.

Sorry, nemal som a nemam cas vypisovat point-by-point pomaly ku kazdej veci, ktora sa dnes uci inak. Zrejme aj tych 30:2 bude za nejaky cas inak, ale nie kvoli „americkym bezdomovcom“ ako tu ktosi zapotil, ale preto, ze sa tom intenzivisti dohodnu. Moje „kontroverzne“ strucne odporucanie „stiahnut a prepracovat“ vyplyva/lo z vyznamu, ktory prikladam kvalite info o zachrane zivota. Ak si bol na kurze, tak asi tiez ju nepovazujes na trivialitu. Nikomu by som nevynadal do idiotov, pretoze ak niekto napise (podla mojho nazoru ) slabsi prispevok, nie je to dovod na urazky. Je to ale presne o tom, co mi napisal editor, ze nie co napisem, ale ako to napisem („…to je potom mozne interpretovat ako Tvoj pocitu nadradenosti a snahu o ukazku svojho ega“). (Asi preto sa tu napriklad oblubenemu autorovi clankov a disk.prispevkov toleruju nadavky v diskusii, alebo sa toleruje styl „vynadaj každý svojmu motorkarovi“).
Ak by som akceptoval ponuku „tak napis to Ty“ moj clánok by visel vedľa starych clankov a „adresat“ by sa k nemu možno vobec nedostal, lebo by si precital to starsie. Vieme, kolko ludi tu zaklada zbytocne nove fora, lebo ich nenajde, alebo kladie otazky, ktore su tu uz zodpovedane. ( Napr. reportaz z jesenneho kurzu som tu nenasiel, Sona mi dala link). Nestravim tyzden nad klavesnicou, aby som skompiloval niečo, čo je už napísané, alebo to moze lepsie napísať omnoho lepsie niekto, kto je v tom profík.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma