Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferraty na Hohe Wand

Diskusná téma K článku: Ferraty na Hohe Wand

Naturpark Hohe Wand je rakúske pohorie, vzdialené cca 110 km od Bratislavy. Má tvar bochníka so skalnatými stenami, na vrchu ktorého je náhorná plošina s lesmi a lúkami. Okrem turistiky je vyhľadávané aj lezcami a milovníkmi zaistených ciest. Je tu niekoľko pekných ferrát rôznej náročnosti, z ktorých sa dá zostaviť pekný víkendový program. Medzi najkrajšie, ale aj najťažšie patria Wildenauersteig, HTL Steig a Blutspur.

Knor

Lubo, to nie je ferata, ale klasicky chodnik, akurat ze v hornej casti je pod nim trochu luftu a je tam lano na chytenie sa.
No pred par rokmi som videl maminu s nanajvys trojrocnym (skor mladsim) babom nie na chrbte, ale na bruchu, na chodniku cez Zadne okno Prisojnika. A tam su tie prazdne priestory podstatne vacsie. Navyse, ked na Teba zhora cosi zleti co spravis? Pritlacis sa bruchom na skalu ...

Lubo

S trojrocnym na ferrate na chrbte? To je na Darwinovu cenu.

Peterf

Nechce zajtra niekto ist na ferraty podla tohto clanku? Odchod rano z Bratislavy, volne su zatial 2 miesta.

Peter61

...ma tak napadlo, ci by vam nebolo treba na ferrrratu aj hrudak, najma ak chodite s takymi svinami ( mislym na chrbte).

Gobseh

Takatu mapu privitam aj ja. Moj prvy a zatial posledny pokus ferratami bol skor o hladani, ako o lezeni, ale inac bolo super.

Juraj1607

ahojte...vedeli by ste mi helfnut s nejakou mapou hohe wandu kde by som mal jednotlive cesty a pristup knim?? a myslite ze sa tam oplati ist na cca tyzden bez auta... len tak na peso ??vopred dik

Janco

Aj ja som si presiel spokinanu feratu. Odniesli si to u mna prstiky, ale inac celkom pekne :)

Sona

Ano, trosku sa mi posmykli prsty :-) Chceli sme ist povodne aj Ganghofersteig, ale napokon sme si nechali radsej viac casu na Wildenauer.

Pepa

Hezky jsem si početl a vzpomínal,jak jsem se kdysi na Steigu za krásného počasí potil,ale nepotil jsem se z horka,ale z ferraty:-),už jsem tam nebyl dlouho a po přečtení článku jsem dostal chuť si tam odskočit:-)

Jedla

Ta první ferrata se jmenuje
Währingersteig. Ganghofersteig je kousek vedle, pod chatou Hergottschnitzer Haus. Jinak opravdu vynikajici misto jak pro zacatecniky tak i pro porkocile ferratisty.

Misob

Pekne ste si pošantili... liezt ferratu s velkym batohom sa mi zda o držku... :)

Adushka

Hohe Wand je super, bola som zatial len raz, minuly rok v maji s Marmotou a pacilo sa :) Tiez sme isli hore trasou Vollerin, ako spomina target11 a dole sme sli cestou Hanselsteig. Zaroven opakujem uz raz vyslovene, ze vas obidvujem, ze ste zvladli tu ferratu pod skywalkom, mne stacil pohlad na nu z vyhliadky a mala som dost :) Inak tu su fotecky z tej akcie, nie su nejake extra kvalitne, ale na preedstavu, ako to tam vyzera, stacia :)
adushka.rajce.idnes.cz/…/#

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma