Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: to by sa zlyzovalo...

MatusM

utešený záber! Inak súhlasím s Tomášom, je vždy fajn, keď tu nie sú obrázky len sami pre seba.

Funttomas

littleflower, nejde len o hodnotenie, ide aj o súradnice. Ak má fotka všetky náležitosti, tak je aj funkčné prepojenie galérie s mapou, čoho význam tu nejdem opakovať. Keď sa ti nechcelo hľadať súradnice na mape, čo je pár sekúnd, tak to je tvoj problém. V takomto prípade zvažujem nástroj hodnotenia ako motiváciu…

Littleflower

funttomas, neviem aka je logika hodnotit fotku podla toho ci su zadane suradnice alebo nie. mne osobne je to fuk, mne o body nejde.
myslel som si , ze galeria je na uverejnovanie fotiek a v prislusnych forach k fotkam na debatu o fotkach... (a nie o nejakych suradniciach)
btw lokalita je zmenena..

Funttomas

Triops, tento problém sa preberal už niekoľkokrát. Preto len stručne. Ak ti ide o výpovednú hodnotu, tak súradnice zadáš. Inak sa nezobrazí na mape a málokto sa k foto stratenej v záplave galérie vráti. Galéria je tu aj pre mapu a mapa aj pre galériu. Čo sa jedná zadávania lokality, je to uvedené ako sa rozhodovať, keď vkladáš fotku do galérie. Tak si treba pokyn najbližšie prečítať a pochopíš. Súradnice nemôžu lokalizovať objekt na foto, ktorý je vzdialený niekoľko km od miesta fotenia. Na účel dominantnej scény slúži lokalita, ktorá je nie vždy zhodná s pohorím, kde fotíš alebo odkiaľ fotíš. Lokalita slúži na filtrovanie v galérii a súradnice zas pre mapu. Ak ich zadáš hocijako, tak je zbytočné vôbec fotku vkladať do galérie.

Triops

To je asi na dlhsiu debatu, no mne sa zda nezmysel hodnotit fotku podla toho ci su pri nej suradnice alebo nie. Rovnako je otazne co zvolit za lokalitu? Je to fotene z Nizkych Tatier, keby dal suradnice, tak suradnice by ukazovali niekam do Nizkych Tatier, ale lokalita budu Vysoke Tatry? Ja davam vzdy ako lokalitu miesto odkial fotim, odkial je vidiet ten zaber, podla mna to ma vacsiu vypovednu hodnotu.

Funttomas

littleflower, myslel som to tak, že lokalita sa zadáva nie podľa miesta fotenia, ale podľa toho, čo je ústredným objektom na zábere. A teda aj o tom, čo píšeš v popise. K súradniciam. Kto nezadá, môže čakať o bod menej akoby mal súradnice vložené.

Littleflower

tomas, jasne krivan je v tatrach to vie kazdy, fotene je to v nizkych a ci sa dava do popisu miesto objektu fotenia alebo miesto fotenia neviem, vybral som si 2.moznost. a suradnice.. nechcelo sa mi hladat v mape. vsak kto chce, to najde aj ba suradnic..

Funttomas

Mirka a Milan, prečo nie sú súradnice? A lokalita by mala byť Tatry, lebo v popise píšete o Kriváni, nie o Nízkych Tatrách.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky