Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Čremošniansky tunel

Diskusná téma K fotke: Čremošniansky tunel

Vrcholový tunel pri Harmanci sa stal dĺžkou 4697,15 m najdlhším železničným tunelom nielen na Slovensku, ale v celom bývalom Česko-Slovensku. Postavením Čremošnianskeho tunela vyvrcholila výstavba železničných tunelov na území Slovenska.

Pato

Mio07, no tak to mozno (skoro) kazdy pracovny den vozis mna z BB do MT a spat... :-))) Btw.,

Blahola, tak to Ti nezavidim taky zazitok :oP

INDY, zelam Ti, aby si si trat Turciankse Teplice - BB vyskusal vlakom, je to parada! :o))

Vsetkym pekny den! P.

IND_jones

Jasne, moznosti je bezpocet, ale cesta vlakem na hory + na Slovensko, to je pro me moc mily SVATEK, taky vzpominka na stare casy, kdy nikdo z nasi party gymplaku nemel auto a ridicak:))
Skoda, ze jet nekam dal po regionalnich tratich je strasna anabaze... rad bych si splnil taky sen projet po trase Brezno - Pohr. Polhora - Tisovec... snad se to nekdy splni:)
Shodou okolnosti jedu o vikendu do BB a NT, ale na Cremosniansky tunel opet nedojde - neni cas na zeleznicni cestovani, auto bohuzel vitezi...

Funttomas

IND_jones, ale aj tak nechápem, prečo musíš cestovať práve na Červenú Skalu, keď z BB ide habadej iných spojov do okolitých hôr, keď už veľmi chceš prejsť tunelmi od Turčianskych Teplíc… :-). Horehronie nie je hlavný ťah na východ, preto musíš toľko prestupovať a čakať. Na Červenú Skalu choď vlakom do Popradu a potom busom. Tvoja kombinácia je potom veľmi komplikovaná.

Daulagiri

IND_jones:
Odporúčam, pre mňa je to jedna z troch najobľúbenejších žel. tratí u nás. Zvyšné sú: cez Kremnicu a Slovenský raj. Extrémne často cestujem vlakom napr. na 9 z 10 túr. A veru na dlhšie vzdialenosti nie sú prípoje vždy idieálne.

IND_jones

Funttomas: vysvetleni je jednoduche:) Uz vicekrat jsem planoval cestu vlakem smer Cervena skala a jelikoz jezdim od Trencianske Teple, tak jsem uvazoval, ze nejprimejsi trasa vede pres Vrutky, Hor. Stubnu, BB, Brezno...no ale cp.sk$ret vyhledalo skoro vsechno s cekanim v BB (ale i jinde) nebo oklikou pres Margecany:DD
Tak snad se mi to nekdy splni:DDD

Funttomas

IND_jones, akú súvislosť má trať z BB do Červenej Skaly s Čremošnianskym tunelom? Veď tento tunel je na inej trati.

Blahola

IND jones zážitok bol sedieť s klaustrofobikom vo vlaku v tomto tuneli.

IND_jones

Skoda, ze ty pripoje v BB smer Cervena skala tak blbe navazuji. Jeste jsem nemel tu cest tama jet vlakem... Musi to byt zazitek:)))

Daulagiri

Z kabíny rušňa to musí byť fakt špecifické, inak moja obľúbená trať.

Mio07

Ja chodím pravidelne cez tento tunel,je najkrajší a najdlžší na Slovensku!!!Mali by ste ho vidieť mojimi očami,som Rušňovodič a mám prejdené všetky tuneli v okolí.

Rbr69

Som chodil na vysku, vtedy si ma kolegovia z Ciech doberali, ze co to znamena pomlcku alebo rozdelovnik ... cas ukazal, ze rozdelovnik :(

IND_jones

Rasto diky!! asi je to "Cesko-Slovensko" spravne, to sou veci:)))

Rbr69

IND_jones: bolo to v obdobi rozdelovania Ceskoslovenska Meciarom a Klausom, pozri v tomto linku
sk.wikipedia.org/…/Česko-Slov…
dobove oficialne nazvy 1990-1992
"Česká a Slovenská Federatívna Republika/slovenská verzia: Česko-Slovensko/ česká verzia: Československo (20.4.1990 - 31.12.1992)"

IND_jones

Mam maly dotaz pro znalce soucasneho slovenskeho pravopisu: existuje spisovne slovo "Česko-Slovensko"? Uz jsem to parkrat videl... Diky:)

Daulagiri

Krásna celá trať, chodievam ňou vždy keď idem do Malej Fatry alebo Tatier.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky