Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Dlho som hľadal topánky, ktoré by spĺňali moje cenové, výkonnostné, kvalitatívne, odolnostné a aj estetické nároky. Taliansku značku Scarpa zaraďujem medzi svetové top v tomto odbore a tak som si s radosťou kúpil model Escape, ktorý bol navyše v priaznivej cene. Ide o vysokohorskú topánku kategórie C, ktorá je vhodná na celoročné nosenie v našich vyšších pohoriach.

Vladeno

Ahojte, sa musím pochváliť. Ďalsie skarpošky sú doma. :-) Po eskejpoch (2009), montblankoch (2012), polovičky Scarpa Zodiac. Už budem in, bo nebudem v lete dupať vo veľkých a hlavne starých a príšerných (podľa manželky). ;-)

Leilaa

Remy: vdaka za tie konkretne tipy a podrobnejsi opis, mam sa uz o co opriet vo vybere..

Peter61

remy, na Scarpy nie.
ale na Garmont Tower ( r.v. cca 2003 ?) som mal pocit, ze sa akoby rozsirila spicka.

btw. foto Zkapra Eskejp po oprave ti mozem poslat, ked budem pri desktope.

Andrei3

Remy, napis mi sem email, poslem ti foto tych mojich Raichlov pred a po oprave.

Peter61

remy 15.24

na Scarpy mi dali mohutnejsiu podrazku.
kamaratovi dali zasa maksiu ( v.47 , nie je asi velky vyber)

Peter61

andrei :
som ich klientom Restday, lebo slapem na vonkajsiu stranu. Preto onedlho necham 2.x vymenit Skarpy. Zvrsok vyzera trosju inak ako de novo, ale ...

pred x rokmi som si nechal urobit 2. vymenu na Garmont Integra aj s okopovou gumou ( cca 2 100 SK), vydrzalo to, ale 3. vymenu som nechal uz iba s ceskou podrazkou, lebo zvrsok je uz popraskany.

Remy

Andrei:
Vies niekde zavesit foto?
Mam doma jedny mammuty zrele na vymenu podrazky, tak by som bol zvedavy ako ti urobili tie raichle. Pocul som na restday totiz aj chvaly aj nadavky. Aj ked lezecky mi urobili paradne...

Andrei3

Teraz som si vsimol, ze som k tej vymene podrazky v RESTDAY uviedol cenu bez dph.

Andrei3

@peter 61 (10:26) k tej vymene podrazky v RESTDAY. Daval som si teraz ozivit u nich topanky (Raichle all degree) a oprava vyzera velmi slusne. Konkretne vymena podrazky, vratane okopu (pogumovanie po obvode)stala 46,20 EUR (vibram trek). Takze zatial velka spokojnost, uvidim v terene.

Remy

Peto:
Netvrdim, ze bez goracu ani krok, ale zase je rozdiel mat v topanke vlhko od potu, alebo ked cvachta pod prstami. Kozene topanky bez gtx sa daju napustit napr. voskom (aj keď je to trochu na ukor priedusnosti) ale pri kombinacii s textiliami sa gtx bohuzial neda velmi vyhnut.
Salomonom, Adidas ako trailove kecky su super, ale klasicke turistaky si ja medzi nimi hladat nebudem. Aspon zatial...

Peter61

Remy,
OK, ale ja pri topankach nedavam doraz na GTX. ked clovek slape, vypoti deco a to bud vyjde hore topankovym kominom, alebo vymenou ponozky. Ziadna membrana to neprepusti.
A zvykajme si na salomony,adidasky etc....

Remy

leilaa:
No tie karakorum su tvrdostou B/C. Pri castejsej turistike si noha na pevnejsiu botu zvykne. A vyhoda do buducna je, ze ak si trufnes na nieco narocnejsie, nepotrebujes riesit dalsie boty. S remienkovymi mackami v zime smelo na tatranske a fatranske firny alebo v lete na ladovce :)
Inak pri svojej robustnosti su prekvapivo lahke.

Ak chces lahke topanky hladaj kombinaciu koze a textilie. K tomu Gtx a mas pokoj (ak premoka, je to dovod na reklamaciu). Mozu byt kludne aj 3/4 ako salewa trainer mid gtx alebo garmont vetta. Vo vettach chodi aj moja zena celorocne a bez problemov. Aj s mackami. Len to chce kupit teple hrube vlnene ponozky (alebo smelo tenku a hrubu) a potom skusat topanky.

Znacky: scarpa, garmont, asolo, Kayland, lasportiva, hanwag, salewa, mammut a vela inych. Co ti sadne.
Akurat by som sa vyhol retazcovym salomonom a pod. Aj ked lahka turistika sa da captat aj v nich, ale ta cena je aj tak povacsine nie najmensia...

Peter61

vonku je azuro, prave som namazal Scarpy a zistil som ze po cca 4 rokoch od vymeny podrazky uz by som mal uvazovat o repete.
Nepamatal som si, blocek z Restday nemam poruke, ale vid 19/05/11 05:52

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma