Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pálava

Diskusná téma K článku: Pálava

Uvažujete nad jednodenným výletom a nenapadá vás vhodné miesto? Mám pre vás tip na lokalitu, ktorá je vzdialená približne 45 minút od Brna alebo hodinu a pol z Bratislavy. Je to miesto, ktoré v sebe spája nielen kúsky histórie s krásnou prírodou, ale aj oblasť, kde pekne môžete vidieť, ako sa dá skĺbiť činnosť človeka so zachovaním prírodných krás. Vitajte v Pavlovských vrchoch, alebo ľudovo povedané – na Pálave.

Kossuri

Ja som tam bol od 12:53 do 13:18. Minuli sme sa o polhodinku. V každom prípade, pivo bolo výborné!

Boro

Ja som tam bol od 13,45 do 14,30 hod.

Kossuri_

Boro: áno, ale v tom bufete som bol o čosi neskôr ako väčšina zájazdu, takže sme sa asi obišli...

Igor_tn

Nebol to jeden autobus ale tri, poriadala to regionálna rada KST Trenčín.

Petras

Kouknu na diskuzi a až mne u srdce zahřálo - Pálava.Před týdnem jsem tu prožil úžasné tulácké velikonoce - začátek na Pouzdřanské stepi a závěr v lužních lesích na Soutoku. Jen úsek Mikulov - Břeclav, pro úsporu času vlakem. Lesy pod Lanžhotem jsou úžasné i když to tam láká víc na bicykl. Jenže my tuláci víme svoje, pěší toulačky jsou o detailu, udělat si čas na vše co mne zajímá.A ta exploze jara letos, to je mazec.Všem krásné jaro!

Boro

Kossuri, nebol si tam s takou velkou partiou zo Slovenska ? Asi celý autobus. Ak áno, stretli sme sa v bufete na kraji obce Klentnice.

Kossuri

Ja som tam bol včera tiež. Prvý krát. A určite nie posledný :-)

Boro

Bol som tam včera.Už asi po 15.krát, ale stále fajn.

Lena

Palava je naozaj ako autorka článku uviedla veľmi pekný a zaujímavý kraj,celou trasou od dedinky Dolní Věstonice až do Mikulova je stále čo obdivovať a fotiť.K všetkej tej nádhere skalnatého kraja, kvitnúcich jarných kvietkov prispievajú v apríli ešte kvitnúce a rozvoniavajúce stromy, to si skrátka netreba nechať ujsť, to sa nedá opísať, to treba vidieť naživo.

Adushka

Soni, som rada, ze sa pacilo, a dik, snad sa podari este tento rok :)

Sona

Boli sme pozriet preteky dracich lodi v sobotu v Pavlove :)

Boro

Soňa a to tam boli na Nových Mlynoch včera preteky dračích lodí. Tam si mala byť, možno by ťa uniesli.Chachachá.

Sona

Prave som sa vratila z cyklo - vinneho vyletu v tejto oblasti a musim povedat, ze je tu naozaj prekrasne. Na turistiku v tychto kopcekoch nevydalo, boli sme len na Kocici skale pred Klentnicou, ale aj cyklo okruh okolo vrchov bol skvely. Ako turisticky bonus si mozem zapisat prechod Svateho kopecka nad Mikulovom s bicyklom v a na rukach, lebo po chodniku - schodoch sa bicyklovat neviem:-) Kazdopadne,aj tento kopecek vrelo odporucam na navstevu, je tam krasne a velmi fotogenicky, nadherne vyhlady. Adi, Tebe zelam, aby si sa k prehliadke Mikulova cim skor dostala, je tam toho vela informacne, esteticky aj fotopozitivne :-)A o vinku ani nehovorim...

Eric

pekny clanok, pochvala. A tymto pozdravujem Palavsky vesak :)))))

Pea C

Palavu mam celkom solidne zlezenu uz aj preto, ze chodievam do nedalekych Velkych Nemcic k rodine mojej priatelky. Ten bufet v Klentnici naozaj ponuka vynikajucu kofolu - vyskusal som ju na vlastnej kozi a neolutoval. Hlavne, ked bol horuci den a vypoteny z lezenia po kopcoch som sa vratil k autu. Po ceste do Mikulova sa na minutku stavte na "Kocicej skale" a precitajte si info tabulu. V samotnom Mikulove urcite nevynechajte "Svaty Kopecek" a 7 zastaveni veducim na jeho vrchol. Dalej skalnatu dominantu mesta s obrannou vezou "Kozi Hradek" (N 48°48.572 / E 16°38.292) a ako ceresnicku na torte si v severnej casti mesta pozrite prirodnu rezervaciu "Turold", zriadenu uz v r. 1946. Z geologie sa tu nenasilnou formou naucite mnoho zaujimavych veci a doplnite si turisticku znamku c. 0764. Pretoze dlhe clanky nemam rad, skoncim...aj ked je tu tona dalsich veci na pozretie. Mikulov samotny je fakt pekne upravene mestecko. A pre geocacherov hotovy raj v celom sirokom okoli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma