Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prečo chcú spod Vápča vyhnať turistov?

Diskusná téma K článku: Prečo chcú spod Vápča vyhnať turistov?

Turisti prechádzajúci po medzinárodnej turistickej trase E8 môžu mať na mnohých miestach problém s orientáciou. Naši čitatelia nás upozornili na prípad, kedy je zatieranie značky na tejto trase úmyselné a dôkladné. Nejeden turista tak na trase z obce Košecké Rovné cez Kopec na vrchol Vápča zablúdi. Zisťovali sme, kto je za to zodpovedný a ako sa dá tento problém riešiť.

Wolflike

klobuk dolu autorke (-om). takto ma vyzerat podnetny clanok. kazdopadne, dozvedel som sa i ja vela noveho. ja som bol v tom ze do lesa si majitel moze zakazat vstup ako sa mu zachce (ako do zahrady), nevedel som ze je zakon vymedzujuci kto a za akych okolnosti toto moze urobit. aj ked znenie zakona je typicky slovensky nejasne ako sa zda, kedze prekazkou moze byt naozaj hociso a hocikto. kiezby sa s tym daco pohlo, ale som skor skeptik. podla popisu je pan podnikatel ten typ cloveka s ktorym sa bude dohodnut velmi tazko. uz len svojvolne nicenie cuzdieho (tur. znaciek) o mentalite vypoveda dostatocne.

Jjano

Sona, vyborne, vdaka za ovorenie temy, ktora sa tyka nielen daneho chodnika, ale mnohych a beznych pripadov vselikde na Slovensku.

Rbr69

Sona, skvely clanok, iste zdvihne pravne vedomie nas ostatnych a jasne upozornil a pomenoval existujuci stav v danej lokalite.
Ak maju ostatni podobnu skusenost aj z ich okolia, napiste to sem prosim.

Lubo

Tento clanok je jasnou ukazkou spoluprace redakcie s citatelmi. Teme sme sa zacali venovat na podnet z fora. Verime, ze tymto sposobom este vznikne vela dobrych clankov o menej prijemnej stranke turistiky na Slovensku. Vdaka za podnety a tesime sa na dalsie :-)

Bean

Cloveka sa na jednej strane zmocni histamin dvihajuci pocit hnevu, ze to uz je naozaj prilis, co sa na Slovensku deje a na druhej strane pocit uzkosti a zufalstva, ze bezny smrtelnik (a zda sa, ze nielen on) sa moze aj rozkrajat, ale nic s tym nespravi, pretoze na to nema najmensi dosah. Je to naozaj smutne. Tuto trasu som presiel pred 3 rokmi, ked bola este "v plnej krase" a tak sa mi pacilo, ze som planoval ju zase niekedy zopakovat. Skoda :(

Bean

V kazdom pripade ocenujem a velmi si vazim iniciativu autora clanku, ktory stale urobil viac ako ja, dal si tu namahu pootravovat xy kompetentnych ludi a zistit mnozstvo relevantnych informacii. Prinos minimalne pre citatelov tohto clanku zaruceny a verim a dufam, ze nezostane len pri nich.
Diki Soni a prajem antilopie nohy pozajtra :)

Sona

Dakujem Bean, zatial to vyzera, ze budem potrebovat skor plutvy :-)

K clanku - rada sa budem takymto temam venovat aj viac, preto, ak si vsimnete v terene nieco podobne, napiste. Dakujem za reakcie :-)

Bobo7

hmm...je fajn ze KST sa o tom uz dozvedelo (som myslel, ze by to mali vediet prvi, sak turistiku maju v naplni prace), ale aj tak neverim, ze "cervenopodkolenkari" s tym nieco dokazu spravit a uz vobec nie, ze budu tahat toho majitela po sudoch...

Lubo

Celkovo KST zlyhava v presadzovani zaujmov pesej horskej turistiky. Mysliet si, ze by to bolo inak v tomto pripade je, samozrejme, naivne :-(

Zivan

Soňa, gratulujem, výborný príspevok, za ktorým sa skrýva množstvo práce. Bude určite zaujímavé poznať aj oficiálne stanovisko KST po "prešetrení" problému.
Hádam by stálo za úvahu dať tento problém aj do pozornosti niektorej televízie. Často dokáže námet, ktorý je dobre spracovaný investigatívnym žurnalistom, pohnúť vecami viac ako stohy papierov.

Sona

V casti o KST bola prave urobena aktualizacia.

Rujir

Sonicka, prepac, ak ti vcera neprisla reakcia odo mna, cely den mi akosi blbol internet a dnes mi prislo, ze spravu sa nepodarilo dorucit.
Kludne mozes v clanku toho "nasho citatela" vymenit za moje plne meno. Miestni nam pana Pavlika jasne oznacili za hlavneho vinnika. Mam na to dvoch svedkov.
PS: Vyborny clanok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma