Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prečo chcú spod Vápča vyhnať turistov?

Sona

V pohode. Hm, ako sa volas celym menom?

Marinec

Turistické značky sú chránené zákonom. KST to dobre vie, a je mi smutno, že platení aparatnici KST ani v tomto prípade nekonajú. Načo to KST potom vlastne je? Štatne dotácie na značenie ale čerpajú iste plnou mierou.

Sona

Konaju, pozri si aktualizaciu clanku nakonci odseku o KST.

Tono

Zmarany chorobou aj tak vysoko ocenujem Sonin clanok! Verim ze sa situacia zmeni k lepsiemu. Aj ked... no ved to ukaze buducnost.

Lolisha

som taktiez zmarana chorobou...ale aj svojim hlasom na sme.sk ocenujem dobry Sonin clanok :)

Jjano

No, síce som celý deň strávil na služobke, ale tomu hovorím efekt: ráno uverejnené a už večer čítam, že značenie sa obnovuje a majiteľ sa od ničenia dištancuje ... Pre mňa je najzaujímavejšia správa, potvrdená právnikom aj policajtkou: že ničenie turistického značenia je (aspoň) priestupok.
Dobrá práca, Soňa :-)

MisoB

Super spracovana tema... na SME uz ma clanok skoro stovku :)
Mozno po takychto burlivych reakciach v mediach "zatierac" da chodniku pokoj...

Funttomas

Aby sa obnova neminula účinku a tiež ako výstraha pre potenciálnych záškodníkov, mal by ísť podnet na políciu. A vinník by sa mal podieľať na obnove minimálne materiálne, aby mal k „svojmu“ nejaký vzťah.

Pepa

Zatieracovi by měla upadnout ruka,za takové věci..Věřím a doufám,že se věci pohnou správným směrem, k čemuž výrazně napomohl moc dobrý Sonin článek a to,že lidem,kteří do hor chodí,není jedno co se tam děje a to je moc dobře

Slnko

Som velmi zvedavy, ako to dopadne... ako priklad uvadzam skusenost z Kysuc: cervena znacka z Cadce do Korchana bola takisto poskodzovana a zatierana. KST zareagoval tak, ze chodnik sa zrusil a na novsich mapach (vydanych po zruseni) sa logicky uz nenachadza. Kedze v porovnani s Vapecom islo o menej atraktivnu oblast, zrusenie nevzbudilo prilis velku pozornost. A mozno prave tento precedens posmelil uja Pavlika a dalsich podobnych (ch) ujov.

Rbr69

Je otazne, ci KST je schopne reagovat na taketo vyciny, kedze 40 rokov socializmu urcite zanecha stopu, ked sa podobne situacie nevyskytovali a hlavne ich asi nemuseli riesit.

Mira

Verím že vďaka tomuto článku a schopnostiam krajského predsedu OR KST v Trenčíne ako aj ostatných zainteresovaných sa rozumné riešenie problému nájde. Nebolo by od veci na tejto stránke hodiť tému:"zle značkované tur.chodníky".

Ferko

Turistické značenie
smer s Vápča do obce Kopec, bolo zatreté a zničené už minulého roku. Sám som tam blúdil, dokonca aj v osade Kopec je toto
značenie umyselne ničené a zničené. Je to smutné, ale je to tak " Na Slovesku je to tak" kto má peniaze robí si čo chce:-( a ani kompetentný mu v tom nezabránia. Načo potom vykonavajú funkciu, ked sa o turistov nestarajú vôbec. len papierovo.
Turisti potrebujú vidieť činy na turistických chodnikoch v prírode.
Turistike zdar

Skodofkar

Stare porekadlo hovori "Mudremu napovedz, sprosteho nakopni". Nuz, ak sa toto niekde stane znova a ocitymi svedkami sa potvrdi, kto nici znackovanie, mozno by bolo dobre "obnovit" zopar (desiatok) turistickych znaceni na dotycneho vlastnom plote. Kym to zatrie, uz to "ani za tu onuuu" nebude chciet opakovat este aj v lese...

Ferko

Včera som prešiel Hornu a Dolnu Stredmu a červené značky su tam tam fungel nové namalované.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma