Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako bolo na Kráľovej studni II.

Diskusná téma K článku: Ako bolo na Kráľovej studni II.

Uplynulý víkend (13. - 15.6.2008) sa opäť uskutočnilo stretnutie priaznicov Hiking.sk a veľkofatranskej prírody na horskom hoteli Kráľova studňa. Po dvoch rokoch sme nadviazali na úspešnú akciu, ktorá si okrem príjemného stretnutia priateľov hôr zachovala aj verejnoprospešný charakter. Tentokrát sme pomáhali pri čistení a upratovaní okolia.

Janci

Ja som bol v partii „cestárov“ ktorí zasýpali výtlky po Jeepoch, tých turistov ktorý si to tam budú môcť dovoliť. Vôbec som nerozmýšľal či sa po tej opravenej ceste pôjde niekto ožierať. Išiel som tam kvôli stretnutiu s báječnými ľuďmi, ktorých som chcel spoznať osobne. Tiež ma zamrzelo keď sa majiteľ predvádzal pred nejakou návštevou a nás čo sme pracovali si ani nevšimol. Majiteľ ma sklamal, partia veselých hikingáčov nie. Už sa teším na ďalšie podobné stretnutie.

Roman111

ja ďakujem za možnosť zúčastniť sa tejto akcie a nejako pomôcť, či už vlastníkom je ten alebo onen.my sme nakoniec podľa plánu v nedeľu úspešne prišli na donovaly aj keď vďaka prirodzeným stratám sme z 5-tich zostali len 4-ria.ešte raz ďakujem

Jaa

to Duro: neboli sme tam kvôli tomu komu to patrí, ten nemal ani toľko slušnosti aby povedal zopár slov a možno sa poďakoval , napriek tomu že tam 2x bol a chatu má 500m nižšie.. na nálade nám nepridali ani štvorkolkári brázdiaci si okolie a vidina ďalšej existencie hotela ( najmä ceny ubytovania a komu má hotel slúžiť) verím však tomu, že všetci čo tam boli, boli tam najmä kvôli prírode a ľudom. A kedže príroda vo veľkej fatre je nádherná a ľudia ktorý sa tam stretli boli fantastický splnilo to ciel a prežili sme pekný a užitočný víkend. ..a konečne som videl naživo Yetiho :)))

Axel

Ako tak pozeram na kataster, vlastnikom budovy aj pozemku dookola je s.r.o z Banskej Bystrice, ktorej spolocnikmi su (pravdepodobne) manzelia...
A necitim sa blby. Za pol dna roboty som dostal cely den najest, vypit a prenocovali ma. Stretol som sa s fajn ludmi a stravil som s priatelkou prijemny vikend v horach...

Lubo

Podla mojich informacii HHKS nepatri vojakom, im patri ta hovadina na vrchole Kriznej. Hotel ma sukromneho vlastnika. Mimochodom, ked sa cisti priroda, tak to s ozranmi nema vela spolocneho.

Duro

Vy ste az prilis blbi. Kralova studna patri predsa zelenym, co sa tam ozieraju za vase dane. a vy im tam este skraslujete prostredie? Preco si tam nenazenu vojakov, nech robia?

Yetiyeti

Ja som sa dal nahovorit a nelutujem. Viacmenej som ocakaval superpartiu a dobru atmosferu a som rad ze som sa nesklamal. V sobotu som sa stal tiez "smetiarom". Ked som na zaciatku videl co vsetko sa v tom svahu nachadza, tak som zostal fakt dost sokovany. Ale ked sme koncili tak to vyzeralo o dost lepsie. Tak som rad ze som mohol prilozit ruku k dielu. Pocasko v sobotu bolo k spokojnosti. V nedelu to bolo horsie, ale nedelny zostup dole cez Majerovu skalu bol napriek pocasiu super.

Pozdravujem zucastnenych. A vdaka za odvoz.

Yeti

Msml

Veľmi ma mrzí, že som sa nemohol zúčastniť tejto určite skvelej akcie. Nevyšlo mi to časovo kedže tento víkend ma čaká dôležitý životný prestup. ..

Axel

Prispejem ako prvy:
Dakujem za zorganizovanie prijemneho vikendu v horach. V piatok sme to spojili s Harmaneckou jaskynou a hore Tufnou na hotel. V nedelu sme na Kriznej kvoli pocasiu zvolili ustup cez Suchu dolinu (zelenu znacku odporucam pouzit len v stave nudze a dobre sledovat, kedy odboci na vrstevnicu, inak skoncite ako my - na 4 hodiny v potoku a zihlave...)

Nedelne pocasie sice nevyslo, ale zazitky aj tak ostanu.
Bol som v partii "smetiarov" a musim len potvrdit Lubove slova z clanku. To mnozstvo odpadu okolo hotela je enormne. Vyvliekli sme z doliny niekolko sudov, pneuamtiky, niekolko vriec kobercov, casti motorov,... Na sklo bolo mozne natrafit doslova na kazdom kroku, stacilo sa prehrnut nohou v listi.
Ak to ma byt pekne miesto, nebude potrebne len docistit les, ale aj bezprostredne okolie.
Na hoteli este maju kopu prace, snad ju aj odvedu kvalitne a novi hostia za svoje peniaze dostanu to co si zaplatia. Dovtedy to bude take provizorium ako teraz (tie "zavesy" fakt nemali chybu)

PS1: Pre tych co mi hovorili, ze ma otlacia nove topanky: sedeli ako papucky a ziadny otlak. Mozno to bude aj tym, ze som sa drzal dalsej rady - uplne premocit topanky a pobehat v potoku, ci nepremakaju. Stalo sa, brodil som sa par hodin potokom. Topanky nepremokli, akurat do nich natieklo zvrchu...
PS2: Pri presliapavani chodnika cez mokru zihlavu do vysky pliec som si spomenul na slecnu, co hovorila, ze nohavice nemaju byt nepremokave ale rychloschnuce :-)

PS3: aj touto cestou sa chcem podakovat panovi z Lipt. Revuc, ktory nas odviezol k autobusu, inak by sme tam 3 hodiny sedeli na lavicke a cakali na dalsi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum