Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horský hotel Portáš

Diskusná téma K článku: Horský hotel Portáš

Na hlavnom hrebeni Javorníkov, na moravsko-slovenskom pomedzí stojí od roku 1932 drevená chata. Pomenovanie dostala podľa valašských strážcov hraníc – portášov. Výhodná poloha na striedavo lesnato-lúčnom hrebeni ho zaraďuje k populárnym cieľom výletníkov, hrebeňovkárov, cykloturistov, bežkárov, ale tiež rodičov s kočíkmi a zjazdových lyžiarov.

Samkoh

vďaka za opravu. Ad bivak: samozrejme nie, len po skúsenosti z Kráľovej Studen sa radšej pýtam.

MisoB

Preklep opravený. Pochybujem, že by niekto z chaty večer preliezal okolie za účelom poplatku... nebudeš tam vylihovať do poludnia :)

Samkoh

v časti prístup malo byť asi z nového hrozenkova, nie?
A ešte jedna otázka: vyberajú nejaký poplatok za bivak v okolí?

MUKI

Při únorovém přechodu Vranča-Bumbálka-Bílý Kříž-Košařiska jsme chatu kratičce navštívili,můžeme doporučit.Dobré místo pro začátek,natož pro konec túry...

FunTTomas

V septembri sme absolvovali hrebeňovku Javorníkov. Spali sme na Kasárňach (hotel Fran), kde nás veľmi milo prekvapila milá a ochotná čašníčka. Na druhý deň sme sa zastavili na obed na Portáši, kde sme si pochvaľovali výborné kyselo, čučoriedkové buchty, ale extra silná cesnačka sa už nekonala. Bola nevýrazná a s málo cesnakom.

Šedý vlk

Chata pekná, obidve kočky z obsluhy taktiež, chýbajú mi lyže a fotky z podpisom pána Wericha,
údajne si ich odniesol bývalý majiteľ, celý článok písaný v reklamnom duchu, čo však neodporuje realite, rád tam chodím pešo, na bike aj na bežkách. Každému odporúčam, pre nás chlapcov z "kukuričných trnavských polí" je to už vysokohorská turistika.

Jaa

personál na chate PORTÁŠ veeeeelmi dobry :) a k tomu vynikajúci nakladaný hermelín a dobré pivečko !

Adushka

to priesilovic: Konkretny pripad z tohto stvrtka - priatel siel hrebenovku, pri Portasi bol o pol osmej rano, niekto z personalu bol von, tak sa slusne opytal, ako maju otvorene, ze by si dal cesnacku a kofolu a bez problemov mu doniesli, tak neviem, zalezi na ludoch asi..

Priesilovic

No o tom potom, chata je to krásna, ale čo si myslieť o tom, keď tam ráno nepustia turistov hrebeňovkárov, vraj ešte nie je osem hodín. Asi chata bude len pre tých domácich miláčikov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma