Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako zdolať Schneeberg

Diskusná téma K článku: Ako zdolať Schneeberg

Schneeberg nás lákal už nejaký ten čas, avšak výlet do tejto oblasti sa nám podarilo zorganizovať až začiatkom tohtoročného mája. „Snežná hora“ je najbližšia dvojtisícovka k Bratislave, tak prečo to nevyužiť. Keďže sa už na tejto stránke objavil článok opisujúci neúspešný výstup na Schneeberg, v tomto naopak priblížime, ako sa nám to podarilo zvládnuť.

Om4dw

Najrychlejsi vystup je asi z Losenheim-u cez Fadensteig (treba niest lyze na ruksaku). Tak 2-3 hodiny by mali stacit. Macky a cepin zo sebou, mozu sa hodit.
Najjednoduchsi zostup je zlyzovat/zist na juznu stranu (Wurzengraben, Schneegraben) a zvaznicou dookola sa vratit. Touto cestou sa da aj vyslapat na pasoch - dlhsie, ale jednoduchsie.

Martin_š

Schneeberg je pekna prechadzka tak ako aj Reisalpe,Hochlantsch,Otscher ci Hoheveitsch,.Krasne tury hlavne v zime.

Addo77

Zdravim Vas, kolko to trva zdola hore v tomto zimnom case? Vdaka,
Lukas

Lubo

My sme boli vcerea, ale len na peso.
Sli sme Schneidergrabenom. Dolu hmla, hore takmer jasno. Je tam dost malo snehu, na suti len cca 20cm prachu. Miestami vyfukane do dosak. Niekde je namrznuta kora, co sa viac ci menej prepadava.
Hore krasne, no veterno. Dolu sme to stihli za svetla. Sli sme zltou popri Salamandrovi a za polovicou trate dolava spat do Schneebergdorflu. Bolo to super.

Rado, kadial ste to zlyzovali?

Rado B.

Ahojte,všetci! Tak sme sa,v piatok,pridali k tým,čo zdolali na skialp lyžiach,Scneeberg západným žľabom (to je,z pohľado zdola,ten vľavo). Nohy ešte bolia,otlaky na pätách sa ešte nezahojili,ale mali sme šťastie na komfortné počasie (len -10,vietor slabý,viditeľnosť úžasná)

sk.bergfex.com/…/c938

dole sme sa zošupli už na čelovky-bola to nádhera..
..takže v duši nás hreje krásny športový zážitok,ktorý si určite radi zopakujeme :-)

Lolisha

Zdolat Schneeberg sa nam teda v nedelu sice nepodarilo, ale aj tak to bol velmi fajn vylet, hoci len v pasme lesa.
Urcite sa nam nabuduce uz podari Schneeberg zdolat :)
Ja som si po prichode domov precitala clanok tu na hikingu hiking.sk/…/ako_neist_na_schn… a nabuduce uz teda do rakuska len s mapou

Jaa

...a mne bolo tak lúto že som nešiel, škoda ale verím že aj tak to stálo za to. Nabudúce aj so mnou a až na vrchol :)

Sona

Vcera sme sa tiez vydali s Dankou, Lubom a Matusom po tej modrej, ale skoncili sme v skupine Ako neist na Schneeberg. Nemali sme totiz macky a od isteho momentu sme si to bez nich v tom zlabe na modrej netrufali. Tak sme sa vratili na zvaznicu a len tak naslepo (mapu sme mali len taku z netu) sa pustili do ineho zlabu. Bol to riadny adrenalinovy zazitok, vysekavat stupy v strmine. Svah prudko stupal medzi akesi skaly, tak sme to zvrtli k cervenej znacke, ktoru sme si vsimli v lese a ktora nas doviedla dolu kopcom na akusi planinu, kde nas skoro odfuklo. Potom sme sa este vystverali k dvom zavretym horskym chatam a uspesne zltou zisli do Schneebergdorflu. Pekna tura, aj ked sme cely cas nevysli z pasma lesa, ale do tela sme si dali. Ale ked sme od auta videli, kam sme sa to vlastne stverali v tom druhom svahu, uff. :) Tak nabuduce sa hadam podari, ale uz len s mackami a cepinom.

Littleflower

to radovan01: moze byt, hladali sme aj vpravo, ale potom sme to nechali tak a sli sme viacmenej rovno hore..

Littleflower

to radovan01: moze byt, hladali sme aj vpravo, ale potom sme to nechali tak a sli sme viacmenej rovno hore..

Radovan01

Ad modra znacka: je po celej ceste hore na hreben, len sa v tej suti dost tazko hlada. Niekde v polke sute prechadza uplne doprava, da sa to vsak vyjst aj priamo hore. V hmle o zabavu postarane :)

Littleflower

to M.: podla mapy, ktoru sme mali k dispozicii modra pokracovala az na damboeckhaus... btw. uz som poziadal redakciu o vlozenie uvedeneho linku do clanku

M.

Zdravim kolegy, kteri stejne jako ja zdolali tuto krasnou horu (a urcite v tezsich podminkach).
Mirko a Milane, mrknete se na tento link:
edelweisshuette.at/ausschnitt…
pokracovani modre znacky tam jiz vyznaceno neni, mozna proto v terenu nic nebylo. Tak se zda, ze jedina mozna varianta primeho vystupu ze Schneebergdorlflu je po Herminensteig.
Jinak, do seznamu odkazu by se hodilo pridat nasledujici link:
schneeberg.tv

Filip

ale najkrajsi hje zo schneebergu zostup - na lyziach cez Breite ries... to je nadhera... a mne ten rakusky gulas chuti:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma