Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Roháče za jeden deň

Diskusná téma K článku: Roháče za jeden deň

Turistiku v Západných Tatrách som si vždy podvedome spájal s viacdenným prechodom hrebeňa a nocľahom na horských chatách. Nuž ale chát na výber je tu poskromne a keď nám na prieskumný telefonát zo Žiarskej chaty ohlásili full house, bolo sa treba dohodnúť na alternatíve: základný tábor Zuberec a jednodňovky z Roháčskej doliny. Až postupne mi docvaklo, aké praktické výhody nám toto riešenie priniesie. Veď sa hneď aj dočítate.

Jann

Je to turisticky chodnik, narocnejsi ale stale "chodnik" zabezpeceny retazmi koli bezpecnosti kedze je to exponovane. ale za normal podmienok pohodka. Za horsich podm.pouzitie retazi nevyhnutne. Pozor na burky, vietor, dobru obuv a na ostatnych turoristov. Treba chodit skoro rano a potom sa vsetko da zvladnut. Pozriet si zostupy, vimysliet varianty pre ine okolnosti a prisposobovat si vilet a nie sa hnat za teoretickym planom z compu a nieco si alebo niekomu sposobit. Ale da sa to v poho raz sme dali Biela skala-Pysne za den od skoreho rana do vecera pohoda pauzicky na vrcholoch.

Wotan

Peter61: ano, ale az na Ostry Rohac nejdeme. Problematicky usek je od Banikova po Placlive. Ide mi o info hlavne ohladom 3 Kop.

Wotan

cyro: cital som 2-3 clanky, aj fotky pozeral. Chybali mi tam konkretnejsie informacie ohladom tych narocnych usekov. Idu so mnou viaceri, preto sa pytam.

Cyro

Wotan: Ja osobne by som ti odporucal ist tym smerom, ako si uviedol v prispevku. Najnarocnejsi je usek hrebena Banikov - Tri kopy (vid niekolko clankov a niekolko desiatok fotiek tu na hikingu), ale nie je to nic nezvladnutelne. Pozor na búrky a mnozstvo nie prilis skusenych turistov, najma na retaziach. My sme isli tento usek az v podvecer a bola to parada - minimum ludi, krasna viditelnost, a k Ziarskej Chate sme v pohode prisli este pred zotmenim...

Wotan

Ahojte,
na predlzeny vikend sa chystam do Zapadnych Tatier. Jedna z planovanych tur je Ziarska chata - Banikov - Tri kopy - Smutne sedlo - Placlive - Ziarske sedlo - Ziarska chata.
Je to menej narocnejsie tymto, resp. zaujimavejsie tymto, alebo opacnym smerom? Ktore su narocnejsie useky a na konkretne si tam dat pozor? Ideme viaceri. Za kazdu info/radu dakujem :)

Andomakac

juloLM - hlasili a zachranovali, na smreku helioptera zasahovala.

My sme si to rozmysleli a supli sme to cez Placlivo a smutne sedlo. Rohac vyzeral pekne ale tak macaciny som mal ja sebov tak sme to radsej neriskovali ale videl som par ludi na Rohaci.

picasaweb.google.com/…/Placli…

Raymond

To az na jar ked sa roztopi sneh, kto by tam uz teraz z vykurenej chaty siel prosimta :-))).

JuloLM

andomakac sa nejako neozyva.
Este nehlasili v Tv,ze niekoho zachranovali vZT?

Sedlo

Zdravim vas vsechny a posilam cerstve info ze sobotniho hrebene. Usek Huty - Sivy vrch - Brestova - Zverovka uplne v pohode, prumerne pul metru snehu, misty nesouvislka vyfoukana vrstva, z jihu temer bez snehu.

Raymond

vsak ja viiim , z isile ten hreben, to bola iba nemiestna narazka odomna, som dufal, z si to precia a nieco napise

Jozos

To raymond: preco este po rokoch narazky na haluzaka? ze chcel ist hreben rohacov v zime? no mal upne zaciatocnicke a neznale otazky. ale to predsa nakoniec vtedy nesiel. dal na rady, nech nazbera skusenosti v zime v lahsom terene. siel nakoniec hreben krivanskej MF. nieco tu o tom napisal. nebola to prechadzka. najme ta vichrica co on zazil pri prespani v medziholi... Pametam si na jeho podmienky velmi presne, isiel som to iste v rovnakom termine (nalahko a okrem prveho dna). Takze skor klobuk dole, ze to neotocil uz v sedle.
Sorry za mentorovanie.

prajem pekny vikend na horach:-),
jozo

Andomakac

spancer- bez maciek to fakt radsej neskusaj, ale myslim ze na vel.rohac cez ziar.sedlo to pojde aj bez. Idem tam zajtra tak ti poviem ako bolo ;)

raymond - mas pravdu, bez maciek tam ist je blbost, alebo skor samovrazda!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum