Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hochtor v Národnom parku Gesäuse

Diskusná téma K článku: Hochtor v Národnom parku Gesäuse

Pre štajerskú prírodu je typická trojka: hory, lesy, voda. Určite mi to potvrdíte, ak budete mať výhľad z Hochtoru - z najvyššieho vrcholu Národného parku Gesäuse v Ennstalských Alpách. Hochtor (2369 m n. m.) je súčasťou hrebeňa vápencových štítov, ktorý v úzkom kaňone obteká rieka Enn.

Jostran

Od posledných príspevkov ubehlo už dosť času. Musím súhlasiť, že za krásneho počasia sú krásne výhľady z Hochtoru až na Dachstein. Inšpiroval som sa a rozdelili sme si to na 2 dni a tak sme urobili "nočný" Hochzinödl a druhý deň z Hesshütte samotný Hochtor cez ľahkú ferratu josefinensteig bez výstroja i keď sem tam preletel kameň. Zostup sme realizovali cez Schneeloch (II. UIAA). Potrebne je si dať pozor na pitný režim. My sme išli doobeda priamo na "horskom" slnku a keď sme sa prehupli pri zostupe na druhú stranu tak slniečko aj s nami. Myslel som, že vyschnem. Video nájdete na youtu.be/qmNXxvijxg0 . Ešte poznámka - ceny dosť poskočili aj na chate a chefsalat stál už 9€.

Palic

to verím,ked som vyslapal na vrchol Hochtoru z druhej -juznej strany a videl som tu priepast podomnou s meandrami Ennu-no proste paraaaada.
skoda tych fotiek

Petr Sadecky

Palic: poslal bych Ti fotky, ale bohužel druhý den potom co jsem je stáhl do Pc mi odešel hard a všechny jsou v háji. Od K.Brücke to nejdřív jde krátkým traverzem lesem (dost kořenu, slabší chodník) pak to začíná prudce stoupat lesem až k vodopádu. Od vodopádu už to chytá jiný vzhled a dostáváš se pomalu mezi skály... místy lehký traverz, prudké stoupání a několik žebříků (spíš schodů (jako např. na Rozsutci, ale prudší a v horším terénu) a několik useků s lany... nic moc těžkého. Náročnější je to spíš na převýšení, místy dost prudké stoupání. Konec cesty k chatě je pohoda... Jinak poměrně málo chozené, skoro celé ve stínu a s nádhernými výhledy do udolí...

Palic

Zugspitze - najvyssi stit Deutschladu - to si povazuje kazdy nemec pokorit ho (akokolvek). Bol som tam asi pred 10 rokmi, ale ked som videl tu cenu na lanovku, prenechal som to radsej domacim a nema to ani 3000 mnm :-)))

OndrejP

Eric> bol si uz na alpspitze? tak tam na vrchol idu dve alebo tri lanovky. je tam obrovske platoo a restauracia. a obrovska presklena budova t-comu (alebo t-mobilu). a veeeeela naroda v lodikach, CK riflikoch, sandalkach, ralph lauren trickach, dolcegabbana okuliarikoch...

a ty sa tam dodrbkas totalne prepoteny :-)

Palic

Mozes tu trasu v kratkosti popisat? niekde som cital, ze je to z K-brucke na Hesshutte paráda. su tam aj nejaké rebríky?

Petr Sadecky

Hochtor je pěkný vrchol. Šel jsem ho z Kummerbrücke přes chatu Heshütte. Mezitím ještě vrcholy Hochzinödl, Gass a Planspitze... večer bivak u chaty. Chatař v pohodě.. ještě mi tam donesl pivko :o))

Eric

mfi: Na to som si uz v Alpach nejako zvykol. Este lepsie je to napriklad na Kl. Matternohrne, kde ide lanovka az na vrchol, na ktory sa Ty plahocis dva dni :))))

Mfi

Sorry,
musim sa ospravedlnit. Teraz som si uvedomil, ze nie je Hochtor ako Hochtor.
Za svojim prispevkom si stojim, ale tyka sa inej oblasti :)

Peťko

Pali, ty "kujón" jeden.
V septembri sa tiež chystám na Hochtor a už som sa tešil, aký článok z tejto akcie napíšem. A toď, figa borová bude. Azda sa ešte tento rok z nejakej inej akcie podarí.

Mfi

Je to krasna oblast. Pocit z turistiky v tej oblasti ale kazi fakt, ze niekto si zaplati 28 Euro, vyvezie sa do 2600m vysky a z poschodoveho parkoviska si robi fotky ladovcov.

Ja som tam bol sice tiez autom, ale zhnusene som utekal, ked som videl posmesne pohlady rakuskych dochodcov, obzerajucich si "naozajstnych" turistov.

Verim ale, ze ked sa cloveku podari odmysliet si tieto "komercne zalezitosti", ze sa tam oplati ist.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov