Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma batoh Deuter

Kaspy

Peter61, ide o plastenku deuter. V obchode som sa stretol s podobne rozporuplnymi odovedami...

Peter61

Kaspy - ja by som kvoli tej plastenke nedrel klavesnicu, ale vyskusal ( v obchode). Veľkosť a strih sa líšia aj podľa výrobcu.

Merhorn

kaspy, mam aj ja 50-90ku a ako pise bikemartin, plapola to ako zastava. no ked si prhodim na batoh externality :) tak sa to natiahne, ale inak je to doslovne az nefunkcne velke

Kaspy

no zatial vedie 5:2 velka plastenka(berem do uvahy aj prispevky z ceskeho outdoorfora)

Bikemartin

to kaspy: na Guide 45+10 mám 35-50l pláštenku a úplne v pohode. Nechcem si ani predstaviť ako by asi trepotala vo vetre tá 50-90l ;-)

Kaspy

merhorn->velkost plastenky?(ak mas...)

Merhorn

Ja mam guide 45+ a som nadmieru s tymto modelom spokojny. skusal som aj ine modely a pri porovnani s mojim starym TS Tatran, este z cias stareho TS, no je to uplne niekde ine. Deutre su fakt vyborne svojimi chrbtovymi systemami, aspon tie co som mal moznost skusit. tuto 45ku mam na 1-3 dnove vylety ale len na skutocne pol denne vyletiky si dokupim nieco okolo 30ky.

Sedo

Ja tiez mam v plane si kupit nejaky 20-30 litrovy batoh na 1-dnovky. Tiez mam vo vyhlade znacku Deuter, ale aj Husky, tam je prijatelnejsie cena. A rovnako by sa mi hodil dvojkomorovy, s bocnymi kapsami na flase, nie sietky, plus ine.

Wotan

Mam Guide 45+8 necely rok. Mavam ho dost napratany, vsetko vsak mavam vovnutri, vonku akurat palice a bundu na zadnej strane. Deuteracky raincover 35-50 l zdaleka nebol dostacujuci, vyskusal som 50-90 a som spokojny.

Forest

Zalezi na tom, ci mas este neake veci pripnute na batohu. Ak tam mas karimatku, spacak,topanky, popripade stan, tak 35-45L nebude stacit!

MisoM

ja mam k nemu tu 35-50L, zatial som s nou vzdy vystacil, znieslo to aj nejake palicky upnue zakryt aj ked ho mam dost nabaleny je to tak nadoraz, 50 -90 sa mne uz zdalo zase velke moc.

Kaspy

Aku velkost plastenky na Guide-ho 45+10 by ste poradili??? 35-50L alebo 50-90L???
Vdaka

Blackveve

Tak sa chcem na zaver vsetkym podakovat. Nakoniec som sla do tej tatonky (v yaksteam-e maju zlavu 20%), sedi vyborne, uz mam odksusanu aj 5 hodinovu turu, vsetko super. este raz dakujem za rady ;)

Lubo

Idealne je v obchode poziadat o nalozenie adekvatneho nakladu, aby sa pohodlie nosneho systemu dalo dobre posudit :-)

Mloki

Priatelka ma Deuter ACT trail 32L a je dostatocne velky na dva az tri dni. Pri kupe Deutera treba dat pozor ze su ako keby vacsie. Na jednodnovku je +/- 30L ok, pre zeny sa da najist aj SL chrbat ktory je uzsi a kratsi ako bezny chrbat.
Guide - spica na skialp, lezenie a ine aktivity
DS alpine tiez.
ACT trail, ACT lite, Futury su vhodnejsie na turistiku.
Hlavne si vyskusaj ako sedi na chrbte, potom pochopis preco maju taku cenu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov