Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Monkova dolina vynovený

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Monkova dolina vynovený

Pred časom sme vás informovali o grantovom projekte Živé chodníky, vďaka ktorým by mali turisti už tento rok využiť v rámci Západných, Belianskych a Nízkych Tatier niekoľko nanovo preznačených a zrekonštruovaných chodníkov, či novú turistickú infraštruktúru. Vylepšený náučný chodník Ždiar - Monkova dolina bol ako prvý z týchto projektov slávnostne otvorený 22. júla.

Peter61

MASH, mislym, ze tam ozaj mohli dat fakt fotku orla skalneho, ked uz idu monitorovat jeho. Aj ked tie foto z hniezda (vid videoarchiv) nie su take pekne, ako tato.

MASH

pekná fotka je k tomu... :)
Asi vyťahoval myš zo suda s peroxidom a obelel...

Ruzena

Cez Monkovu dolinu sme prechadzali 29.8.08.s celou rodinou.Pre mna to bol najkrajsi vylet pocas mojej dovolenky.Nadherna priroda,uzasne ticho, relax pre dusu.....Odporucam kazdemu.

Akacia

Tuto sobotu sme presli zo Zdiaru do Javoriny po tomto naucnom chodniku. Boli sme styria dospeli, styri male deti. Uplne super to zvladli :-).Nas 4-rocny syncek to cele presiel po vlastnych. Nadherna priroda a videli sme aj kamziky, sviste rozne vtaky. Parada, oplatilo sa ist. Ked sme tam boli predtym kamziky ani sviste sme nevideli. Naozaj ak si to chce clovek poriadne vychutnat, treba vyrazit skoro rano,lebo sme sa zastavovali na kazdom kroku, pozerali na okolie,zvieratka. Fotili ich a nakoniec sme sli lesom uz za tmi. A ta obloha bola uplne fantasticka. Odporucam kazdemu, kto tam este nebol.

Daimonion

chodníkom som šiel začiatkom augusta a bol som veľmi spokojný..krásna príroda, obzvlášť výhlad zo širokého sedla je impozantný , vítam aj informačnú tabuľu s popisom scenerie, také mi v tatrách chýbajú..aj celkové spracovanie chodníka s lavičkami hodnotím kladne, možnože by som akurát vylepšil informačný materiál, čo sa dostával pri vstupe..inak super

Silvia

Ako už bolo povedané jediný oficiálne otvorený chodník v Belianskych tatrách vedie cez Monkovu dolinu - tá je prístupná zo Ždiaru - zastávka autobusu Ždiar-Tatra (vstupné 30 SKK). Chodník je jednosmerný. Monkova dolina- Široké sedlo- Vyšné kopské sedlo - Kopské sedlo. Z Kopského sedla je možné ísť buď do Javoriny, do Tatranskej Kotliny cez chatu Plesnivec, prípadne na Brnčalku. Od začiatku Monkovej doliny je šípka 2 hodiny do Širokého sedla (ak si dobre pamätám), ale ak si túru chce človek vychutnať, treba rátať minimálne 2 a pol hodiny . Prevýšenie celej túry asi 1000 m .Odporúčam ísť tam v čase, keď nehlásia búrky. Nejaké info beliansketatry.sk$ret

Sona

Ano, mas pravdu. Inak sa najblizsie k Beliankam clovek dostane z Tatranskej Javoriny na Kopske sedlo, dalej okolo Velkeho Bieleho plesa na Plesnivec a do Tatranskej Kotliny.

Target11

Ak sa nemylim, tak v podstate v Belianskych Tatrach nie su ziadne turisticke chodniky. Legalne...
Jediny je prechod spoplatneneho chodnika cez Monkovu dolinu (Inac za tych par korun sa to oplati)
Ostatne chodniky vedu len okolo Belianok

Palic

v tatrach som bol x-krat, v ziari xy-krat, ale za cely svoj zivot som sa nikdy nedostal do belianskych tatier, lebo boli uzavrete.vie ma niekto zorientovat, ktore chodniky su tam pristupne?zeby nejaky link?

dakujem

Silvia

Túru cez Monkovu dolinu odporúčam všetkým. Bola som tam pred týždňom po prvýkrát a určite by som sa tam ešte chcela vrátiť. Výhľad zo širokého sedla je nádherný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov