Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vložky Superfeet

Diskusná téma K článku: Vložky Superfeet

Originálne vložky v turistických topánkach mávajú často ortopedicky nevhodné tvarovanie, čo sa môže prejavovať najmä pri dlhších pochodoch únavou a bolesťou chodidiel. Tento neduh poznajú najmä ľudia s priečne alebo pozdĺžne plochou nohou. Nevhodná poloha chodidiel môže spôsobovať aj bolesti kĺbov. Riešením je kúpa vhodne tvarovaných vložiek. Jednou z možností je Superfeet.

Tomcat

celkom zaujimave prispevky :) ja mam napriklad stare celokozenne boty od znacky botas, tie o ktorych tu uz bol clanok. Snimi som pochodil, jedine co ma trapi je to, ze vdaka tvrdej podrazke mam problemy po par kilometroch na asfaltke, ktore niekedy vedu popri lesoch. Proti otlakom mam dobre ponozky, aj cez letnu sezonu. No problem mam pri tychto "asfaltovych" presunoch najma s bolestou v clenkoch, a neskor v kolenach. Mozno ze by to takata specialna vlozka do topanok vyriesila, skusim. Pri beznych ale aj narocnych turach v horach memavam ziadne vyraznejsie problemy.

Lucifah

Dakujem za super clanok. Vlozky vyzeraju velmi dobre. Pre bezneho cloveka bez problemov s chodidlami su mozno trochu pridrahe. Na druhej strane, jeden nikdy nevie a prevencia je dobra vec. Tiez som nikdy nemala problemy s plochou nohou a nakoniec som skoncila so specialnou ortopedickou vlozkou na mieru (cez poistovnu s doplacanim okolo 22 euro, plna suma bola okolo 70). Bolesti kolien a klenby chodidla pominuli, no do turist. topanok ich uz radsej nedavam (tie otlaky po 3-dnovom prechode by ste nechceli vidiet). Toto sa javi ako dobra alternativa.

Boro

A ja si objednám amulet, čo priťahuje peniaze a až ich pritiahne, tak potom si pokúpim aj iné veci. Len sa bojím, aby ten amulet nepriťahoval tie peniaze na stranu predajcu.

MatusM

Vsetky popisovane tazkosti sposobuje len a len vasa mizerna fyzicka kondicia! Aj ja som im celil, pokial som si neobjednal univerzalny posilnovaci stroj TotalGym.
Odkedy s nim cvicim, nemam ziadne tazkosti na horach. Aj tento vikend stravim v pivnici, len s nim. Vlastne, na hory uz nechodim vobec.

Musicfajnsmeker

Hej hej, presne tak. Ja si dam do svojho walkmana 1 z 8 kaziet s originalnou moravskou muzikou, ktore som si vyhodne zakupil v telebazari a dostal k nim este dva kusy zadarmo a tiez nepocitujem ziadne bolesti. Len musim nosit so sebou nahradne baterie lebo sa mi uz stalo, ze mi dosla stava a zacal ma boliet cely clovek dostal som sa do depresie, stratil som orientaciu v case a priestore a bezcielne som bludil prirodou a krajom kym ma miestny typ v krcme neuviedol spat do reality spravne mierenou ranou medzi oci.

Bacaardi
:-) clovek zisti, kto vsetko pozerava teleshopping.-) a co vsetko od tial pozna... -))))
Boro

To je bezva diskuzia, aspoň je tu sranda.

Vorec

Tak aj ja prispejem k tejto teme a poviem tak, odkedy som objavil a pouzivam Formthotics (juk do Googla) tak uplna parada. Primarne som ich nosil len v maratonkach, ale znie to ako fraza, ale pokial si ich nedam aj do inych topanok, tak citim rozdiel. Jedina obmedzenie je snad len ta cena :-(

Kaspy

Bacaardi,mna zas kolena nebolia od magnetickeho pasu Dr. Lewina(ten chlap je podla mna uz po smrti):)A pocas cucoriedkovej sezony nikdy nezabudnem so sebou zobrat sušičku potravin(zavrite dvirka, vypnite plyn, je tady sušička potravin):)

Target11

Tak k tomuto clanku sa vyjadrim asi len tolko. Komu to pomoze nech si ich kupi. Kto tomu neveri nech necha tak. Teraz je bum camel bagov. Clovek za ne vysoli 1000 Sk a pochvaluje si. Ja nosim jednu pet flasu za ktoru som dal mozno 2 Sk uz asi tri roky a sluzi mi rovnako. Vsetko je v cloveku co vlastne chce a za co chce svoje tazko zarobene peniaze vyhodit. Ked mu stimuju na nohu a pomahaju odstranit bolest tak 1000 Sk je bagatel. Ak nema problem s obycajnymi vlozkami tak je to pre neho zbytocne vyhodeny majetok.

Bacaardi

kozmodisk, WS krouhač a TOTAL gym su moje oblubene veci ktore si bravam so sebou na kazdu turu.
od kedy pouzivam nehorlavy lak na karoseriu auta ma nebolia kolena... :-)

Rbr69

Ozaj :) a kozmodisk je dobry na turistiku? Mali by ho vyrabat v zeleom s vonou dreva a ponuknut v outdoor obchodoch, mozno by sa niekto chytil :) :)

Vcielkamajka

to Bacaardi: v obchode nepredávam a to, ze to znie ako reklama na kozmodisk :-))) som si uvedomila az ked som to odoslala :-) ale som s nimi fakt spokojna aj ked som dlho zvazovala, ci su hodne tolkych penazi. Nakoniec som ich dostala od rodicov pod stromcek :o)

Lubo

Vlozky Superfeet vlastnim dva pary.

Jeden som si osobne kupil kvoli problemom, ktore mi pri turistike prinasa moja hodne padnuta klemba. Kupil som na odporucanie kamarata a pri velmi dlhych pochodoch sa na ne spolieham.

Druhy par je testovaci, ktory mam do vacsich (zimnych) topanok, lebo tam to treba inak zastrihnut ako do poltopanok.

Celkovo tento vyrobok dobre popisal Matus. Je to specificka vec, pre specificku cielovu skupinu, do ktorej (zial) patrim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov