Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Útulňa Grandhotel Partyzán vyhorela

Aktualizované – Vyhorela útulňa Grandhotel Partyzán na hrebeni Lúčanskej Malej Fatry. Objekt obnovili pred šiestimi rokmi po požiari predchádzajúcej útulne.

Grandhotel Partyzán zhorel 18. 9. 2021. Foto – Martin Kavecký
Grandhotel Partyzán zhorel 18. 9. 2021. Foto – Martin Kavecký

O požiari na FB informoval Martin Kavecký z komunity, ktorá na útulňu dozerá a zastrešovala jej rekonštrukciu. Príčina požiaru nie je známa. Útulňa bola ešte dnes okolo 11.00 hod. v poriadku, uviedol to člen KST Bystrička, ktorý bol v tom čase na hornej chate. Požiar mu následne o 13.00 hod. nahlásil okoloidúci turista.

Martin zároveň na sociálnej sieti vylúčil, že by sa opäť chcel s kamarátmi pustiť do rekonštrukcie tak, ako pred šiestimi rokmi. "Nemáme čas ani chuť niečo začínať odznova. Pokiaľ budú na svete ľudia, ktorí si nevedia vážiť veci, ktoré slúžia všetkým, nemá zmysel vyhadzovať peniaze a našu prácu do vzduchu," uzavrel a prisľúbil, že ak sa nájde nová partia, rád im poradí so skúsenosťami.

Ďakujem všetkým, ktorí doteraz prispeli finančne na útulňu a aj tým, ktorí pomohli a priložili ruku k dielu. Je mi to ľúto, ale aj my už máme svoje starosti, rodinu a máme iné priority, ktoré sú teraz prednejšie.
Martin Kavecký

Zdroj: Martin Kavecký, Facebook stránka Útulne

Jednoduchá zrubová stavba stála na Hornej lúke, neďaleko hlavnej hrebeňovej trasy od Martinských holí smerom na Kľak.

Článok o útulni

Správa z roku 2014 o vyhorení pôvodnej útulne

Facebook útulne

Novinky