Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Zmena chatára na Chate pod Suchým

Chata pod Suchým v Malej Fatre má nového chatára. Pôvodné kontakty ani rezervácie ubytovania neplatia. Ak máte rezerváciu, overte si jej platnosť na novom čísle. Aktualizované o vyjadrenie bývalej chatárky

Chata pod Suchým

Chata pod Suchým má od 1. júna 2022 staronového chatára Drahoša. Zmenili sa kontaktné údaje aj webová stránka. Od augusta minulého roka tam chatárčila Janka Parižeková, ktorá bola predtým na Chate pod Chlebom. Od júna je chata vo výlučnej správe chatára Drahoša.

Žiaľ, táto zmena nie je pre turistov hladká. Podľa informácií z facebook skupiny chaty bývalá chatárka neodovzdala informácie o rezerváciách novému chatárovi, ktorý o nich nevie. Turistov následne ubytúva aj v jedálni na matracoch a skladacích posteliach, no najmä cez víkendy na to nemusí stačiť kapacita.

Odporúčame preto overiť si svoju rezerváciu vopred na nových kontaktoch.

Vyjadrenie bývalej chatárky

Bývalú chatárku Janku Parižekovú mrzí, že skvôli nespolupráci bývalého a nového vedenia chaty trpia turisti. Odmieta však, že by neurobila dosť pre hladký prechod.

"Súčasnému chatárovi som niekoľkokrát ponúkala celý balik - rezervačný systém, webovú stránku aj Facebook skupinu. Nemal záujem napriek tomu, že vedel o tom, že rezervácie sú urobené dopredu a zákonite vznikne chaos." Je neobvyklé, že nový nájomca sa nedohodne na takýchto veciach, hovrí Parižeková a dodáva, že z chaty "bola odídená" a nová zmluva sa robila podľa jej slov za jej chrbtom.

Bývalá chatárka starú skupinu na Facebooku, web a rezervačný systém zruší. Keďže sa to ešte nestalo, upozorňujeme turistov, aby použili nižšie uvedené kontakty.

Nové kontakty

Prečítajte si

Novinky