Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Aktuálne podmienky v Priečnom sedle a Sedielku

V Priečnom sedle a Sedielku vo Vysokých Tatrách rátajte s veľkým množstvom snehu, najmä zo smeru od Malej Studenej doliny. Odporúčame normálne mačky, nie retiazkové!

Z Javorovej doliny do Sedielka budete prechádzať cez dve menšie snehové polia. Na stranu Malej Studenej doliny je chodník zo Sedielka kompletne pod snehom. Treba si vziať klasické mačky a cepín, retiazkové mačky nestačia.

Zľab do Priečneho sedla z Malej Studenej doliny je vysnežený a pohodlný na výstup na mačkách. Zo strany Veľkej Studenej doliny je menej snehu a lepšie je ísť po rebre ferratou.

Na Streleckých poliach nad Zbojníckou chatou až po Sivé pleso je množstvo väčších snehových polí. Zostup od Zbojníckej chaty do Veľkej Studenej doliny je bez snehu.

Retiazkové mačky nestačia!

Obe sedlá sme boli na turistických retiazkových mačkách, čo sa neosvedčilo. Sneh je na povrchu mokrý a kašovitý, nižšie tvrdý. Na retiazkových mačkách sa tvorila papuča, čo najme pri zostupe a v traverze vytváralo nebezpečné situácie.

Odporúčame preto normálne mačky (stúpacie železá) a turistický alebo horolezecký čakan.

Viac info a fotky sú na Hiking FB

FB post s fotkami

Novinky

Novinka

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva. Rozhodol o tom Okresný úrad Banská Bystrica, ktorý to zdôvodňuje presahom živelnej pohromy medzi okresmi Brezno, Revúca a Detva. (tasr, n)