Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Pokračuje obnova mostíkov v Tatrách

Správa Tatranského národného parku pokračuje v obnove chýbajúcich a poškodených mostíkov na turistických trasách v Západných Tatrách.

Správa TANAP-u doteraz opravila zničené alebo poškodené mostíky v Bystrej doline, Kamenistej doline a mostík cez Trnovecký potok pod Barancom. Aktuálne prebieha oprava mostíkov v Jaloveckej doline a pri Kežmarských Žľaboch. V oblasti Žľabov použijú podľa riaditeľa správy Pavla Majka kovové nosníky. "Veríme, že tak mostíky dlhšie vydržia a bude to lepšie aj z hľadiska statiky."

V krátkom čase chce národný park riešiť aj poškodenú infraštruktúru nad Zubercom, v Monkovej doline a v lesoch, ktoré patria Spišskej Belej a Kežmarku.

Všetky tieto problémové miesta sa nachádzajú na pozemkoch neštátnych vlastníkov, opravu preto nemôže zaplatiť národný park. Peniaze a materiál poskytli sponzori, verejnosť a urbárske spoločenstvá. Hľadajú ďalších tesárov, ktorí by sa mohli zapojiť do prác.

Novinky

Novinka

Lyžiarsky klub Baba upozorňuje na uzáveru časti Babských trailov. Na okruhoch A, B a traile Tajná Baba prebieha plánovaná ťažba dreva. Babské traily sa nachádzajú na Pezinskej babe v Malých Karpatoch.