Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Nový návštevný poriadok TANAP-u

Správa TANAP-u odovzdala koncom marca 2023 okresnému úradu v Prešove upravený návrh návštevného poriadku. Táto podoba návštevného poriadku by mala byť kompromisom po tom, čo TANAP uplynulé štyri roky rokoval so všetkými dotknutými subjektami aj športovou verejnosťou.

Vysoké Tatry. Foto Soňa Mäkká
Vysoké Tatry. Foto Soňa Mäkká

Okresný úrad v Prešove informoval, že tento návrh skontroluje a prerokuje na spoločnom pracovnom stretnutí so Správou TANAP.

"Následne si okresný úrad ku konečnému zneniu návrhu vyhlášky o návštevnom poriadku vyžiada súhlasné stanovisko Ministerstva životného prostredia SR a po jeho doručení vydá Vyhlášku Okresného úradu Prešov o návštevnom poriadku TANAP a jeho ochranného pásma. Predmetná vyhláška bude uverejnená vo Vestníku vlády SR," uviedol Miroslav Benko, vedúci odboru starostlivosti o životné prostredie.

Pôvodný návrh návštevného poriadku by zaviedol viacero reštrikcií bez primeraného odôvodnenia. Kluby zastupujúce turistov a vysokohorských turistov, horolezcov a skialpinistov sa spojili v iniciatíve Aj my sme Tatry. Ich hromadnú pripomienku podpísalo vyše 16 000 ľudí.

Ďalšie texty k téme

Novinky

Novinka

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva. Rozhodol o tom Okresný úrad Banská Bystrica, ktorý to zdôvodňuje presahom živelnej pohromy medzi okresmi Brezno, Revúca a Detva. (tasr, n)