Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Recenzia Contigo Aria 20 - veľký termohrnček

Pri zimných, najmä skialpových túrach som mával často problém s dehydratáciou. Nechcelo sa mi totiž dávať batoh dolu z chrbta, vyberať termosku, naliať do hrnčeka, pridať za hrsť snehu a potom víťazoslávne vypiť deci čaju. Často som preto doniesol väčšinu čaju z túry nazad a týždeň kuríroval popraskané pery. Problém sa mi podarilo čiastočne eleminovať termohrnčekom Contigo – ide o malú 600 ml termosku s premysleným ovládaním jednou rukou.

Výrobca
Contigo
Model
Aria 20
Typ
termohrnček, resp. príručná termoska
Materiály
nerezová oceľ, plast
Hmotnosť
380 g
Páči sa mi
dizajn, tvar, ľahká manupulácia, poistný zámok, všestrannosť
Nepáči sa mi
spodný pogumovaný lem
Ostatné info
objem: 600 ml
Infocena
35 €
Hodnotenie
- cena: 7 z 10
- hmotnosť: 8 z 10
- dizajn: 10 z 10
- manipulácia: 10 z 10
- rozmery: 9 z 10
- materiály: 9 z 10
- údržba: 7 z 10
- cena/výkon: 8 z 10
- detaily: 10 z 10
- multifunkčnosť: 10 z 10
Celkové hodnotenie (súčet bodov): 88 bodov
» vysvetlenie hodnotenia

Telo termohrnčeka je z dvojplášťového nerezu podobne, ako to býva pri termoskách. Izolačná hrúbka je ale menšia, takže hrnček stráca rýchlejšie teplo. Výhodou je menší rozmer, vďaka ktorému sa termohrnček pohodlne zmestí do bočného vonkajšieho vrecka batoha – v mojom prípade Deuter Rise 32. Tam je dostupný aj počas krátkeho zastavenia bez nutnosti dávať batoh dolu, prípadne aj počas šliapania.

Oproti malej termoske má produkt jednu zásadnú výhodu. Cez uzáver sa dá piť bez toho, aby sa muselo s ním zložito manipulovať. Stačí stlačiť rozmerné oranžové tlačidlo, odistí sa tým drobný otvor na opačnej strane a ide to. Tlačidlo sa dá aj zaaretovať do LOCK polohy, keď treba hrnček poistiť pred náhodným otvorením, napríklad počas presunu autom. Vďaka veľkosti tlačidla netreba dávať dolu rukavice a ide to aj s palčiakmi.

Keďže pitie z hrnčeka je priame, je nutné namiešať si vyhovujúcu teplotu nápoja. Tá v ňom v závislosti od teploty okolia ostane približne 3 až 4 hodiny. Do batoha si zvyknem ešte pribaliť klasickú litrovú termosku a počas dlhšej pauzy dočapujem do termohrnčeka a vhodne pridám sneh, aby bola teplota akurát. Ak snehu niet, ako v tomto období, zarobím aj do termosky trochu studenšiu zmes.

Jedinou nevýhodou, ktorá sa za vyše roka používania objavila, je pogumovaný lem na spodnej strane. Ten má slúžiť na to, aby sa hrnček nešmýkal a pevne držal tam, kde ho položíte. On však aj veľmi účinne bráni pri zasúvaní hrnčeka spať do bočného vrecka batoha.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Termohrnček Contigo Aria 20 celkovo hodnotím pozitívne. Beriem ho na takmer každú túru. Aj v lete sa zíde, lebo drží nápoj vychladený. Vrelo odporúčam každému.

Fotogaléria k článku

Najnovšie