Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka SKIALP TEST DAY 19.2.2022 v Ružomberku

Po niekoľkoročnej prestávke organizuje ADAMSPORT pre všetkých Ružomberčanov, ale aj nadšencov skialpinizmu z ďalekého okolia SKIALP TEST DAY, ktorý bude už túto sobotu 19.2.2022 pri údolnej stanici kabínkovej lanovky na Malinô Brdo v Hrabovskej doline. Akcia sa uskutoční za každého počasia od 9:00 – 16:00. Na čo sa môžete tešiť, čo si môžete vyskúšať a čo môžete zažiť, porozprával organizátor SKIALP TEST DAY Patrik Lupták.

Po takmer 5 rokoch ste sa rozhodli v Ružomberku zorganizovať opäť niečo veľké. Pre koho je určený SKIALP TEST DAY?

Každý je vítaný. Aj ten, kto nie je aktívny skialpinista a so skialpom práve začína alebo by chcel len začať a rovnako aj aktívny skialpinista, ktorý chce zmeniť výstroj. Práve na tomto mieste si môže všetko vyskúšať. Môže si zapožičať kompletný skialpinistický set – skialp lyže s viazaním, pásy a vyšliapnuť so svojou rodinou a priateľmi za dobrodružstvom. Vyskúšať si ich môžete na dvoch okruhoch priamo na mieste. Jednoducho a ZADARMO. Chcem však prípadných návšteníkov upozorniť, že počet lyžiarok a skialpinistických palíc bude obmedzený, preto odporúčam si doniesť túto časť výstroja vlastnú.

Na čo všetko sa môžu návštevníci blízkeho aj z ďalekého okolia tešiť?

Pripravili sme si pre vás 3 tematické zóny SKIALP / AVALANCHE / CLIMBING, kde si bude každý môcť otestovať na vlastnej koži najnovšie produkty, ktoré sami predávame. Navyše každý účastník dostane od nás malý DARČEK.

Aké novinky nás čakajú v roku 2022 v skialpinizme? V čom bude SKIALP TEST DAY lepší ako ten pred pár rokmi?

Z pôvodnej myšlienky testovania len skialpinistických setov sme rozšírili ponuku o možnosť otestovať a vyskúšať si produkty z lavínovej a lezeckej problematiky. Budete môcť vyskúšať a porovnať z rôznych svetoznámych značiek lyží, lyžiarok alebo viazaní od značiek ako BLACK CROWS, SCOTT, HAGAN, ZAG, ELAN, FISCHER, FOREST, EGOE, spolu skoro 100 párov lyží s viazaním a pásmi.

Akých hostí a známe značky zo sveta outdooru môžu návštevníci SKIALP TEST DAY očakávať?

Pripravili sme si pre vás možnosť vyskúšať si oblečenie nielen na skialp priamo pri testovaní. Priamo na akcii bude k dispozícii niekoľko modelov oblečenia od značky Direct Alpine, ktoré si budete môcť vyskúšať priamo v teréne. Bude prebiehať ochutnávka dehydrovanej stravy Lyo Food a samozrejme kopec výstroja, pri ktorom budú priamo zástupcovia týchto značiek na našom trhu.

Ako bude prebiehať celý program na SKIALP TEST DAY na Maline?

Testovanie setov začína ráno od 9:00, popri tom môže návštevník vyskúšať lavínové vyhľadávače alebo lezecké železo. Aby sme vyšli v ústrety čo najviac záujemcom, bude zapožičanie skialpového setu obmedzené na maximálne 1,5 hodiny, cieľom nie je to, aby záujemca prišiel ráno a poobede to vrátil, ale aby si mohol vyskúšať čo najviac. Budú pripravené dva okruhy (HOBBY a VERTICAL). V AVALANCHE a CLIMBING zóne bude testovanie neobmedzené.

Tento rok si ľudia budú môcť vyskúšať aj lavínovú výbavu – od batohov, sond až po vyhľadávače od jednotlivých značiek. Vystrelia sa aj lavínové batohy?

Na SKIALP TEST DAY nájdete takmer všetky dostupné lavínové veci na jednom mieste. Návštevníci si vyskúšajú prácu s lavínovým vyhľadávačom, lavínovou sondou alebo lopatou a možno niektorý z vás si bude môcť vystreliť aj lavínový batoh. Pod drobnohľadom skúsených inštruktorov rýchlo a jednoducho ukážeme všetko, čo ťa bude zaujímať.

Ak sa chystá niekto na hory, ktorú zónu by nemal určite vynechať?

Mal by si prísť určite vyskúšať testovaciu zónu, kde sme si pripravili takmer všetky dostupné horolezecké mačky a cepíny, ktoré predávame v ADAMSPORTE. Vyskúšať si môžu chôdzu na ľade v poriadnych mačkách alebo s cepínom od značiek Singing Rock, Grivel, Camp, Climbing Technology, Petzl, Black Diamond.

Viac info nájdete na webe Adamsportu:
adamsport.eu/skialp-test-day-2022/


Skialp Test Day 2022 sa bude konať v lyžiarskom stredisku Malinô Brdo, ktoré je situované v nadmorskej výške 545 až 1209 m. n. m. Stredisko nájdete na dolnom Liptove na úpätí pohoria Veľká Fatra. Je vyhľadávaným miestom oddychu nielen pre domácich návštevníkov, ale aj zahraničných turistov. Vstupnou bránou do strediska je mestská časť Hrabovo, ktorá je vzdialená od centra mesta iba 1 km. 


Najnovšie