Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na skialpinizmus III.

Sanco

kurňa, práve sa urobili najlepšie podmienky a už sa šalejú :-)

FunTTomas

Cez víkend kontrolovali v Tatrách rešpektovanie sezónnych uzáverov chodníkov a koniec skialpinistickej sezóny. lesytanap.sk/…/clanok.php?id=… Radšej treba ísť do Nízkych Tatier, tam sezóna končí 30. apríla.

Rasto

Vo vacsine pripadov sa karta OAEV toleruje. Pokial ta teda nenajdu napr. v Belianskych Tatrach na hrebeni :-)

Stanos4

hej, no to niesu, ale to bol odo mna len taky vykrik do tmy... :)

Lubo

Ak si poisteny cez OEAV, si vlastne clenom Rakuskeho alpskeho spolku. Ci vsak takato karticka postaci pri dohadovani sa so strazcom je otazne.
Mimochodom, V.Tatry nie su jedine pohorie, kde sa da skialp robit :-).

Stanos4

no tak to je... pekny zakon, ktory budem urcite dodrziavat- ten o tom clenstve v klube, pretoze absolutne nechapem tuto povinnost. ak ma zasype lavina, tak to bud zaplati poistovna, ak sa poistim, alebo ja... a take clenstvo v takychto kluboch asi nie je zadara, takze v tom vidim len dalsi sposob, ako vycucat zo skialpinistov amaterov prachy... ;(

Lubo

Tomas ma samozrejme pravdu,
otazkou vsak ostava, ako to vyzera v praxi...

Funttomas

stanos4: áno, je povinnosť nahlasovať túru do skialpinistického areálu podľa aktuálnej vyhlášky o návštevnom poriadku TANAP-u. V Belianskych Tatrách a v národných prírodných rezerváciách Západných Tatier je skialpinizmus zakázaný. Taktiež musíš byť členom horolezeckého resp. skialpinistického klubu. V iných národných parkoch tieto obmedzenia neexistujú. Všetko nájdeš v tomto článku resp. v návštevných poriadkoch národných parkov, na ktoré článok odkazuje.

Stanos4

caute, sa chcem spytat ako to je so skialpom v tatrach(belianske, zapadne, vysoke). to sa treba zahlasovat NP ak idem kamkolvek na skialp(okrem lyz. stredisiek, na povolene miesta) a treba byt clenom nejakeho klubu??

Skiturista

Velmi pekny clanok, ako uz tradicne.
Existuje niekde zdroj/web, popisujuci ostatne lokality tak ako je tu popisana oblast MF. Teda odporucane trasy, prip.linie zlyzovania, pre priemerneho skituristu ?

Funttomas

hm:
nie je viac čo dodať. Ľubo to presne vysvetlil.

Lubo

myslim, ze z clanku je to zrejme.
Ked Tomas z niecoho cerpa, je tam automaticky linky na dany zdroj. V tomto pripade navstevne poriadky NP, pripadne jeho vlastne clanky. Ostatne pochadza z jeho vlastnej hlavy, je takpovediac turista profesional, navyse geograf a nas dlhorocny publicista.

Hm

preco neuvadaz zdroje odkial beries na tieti clanky ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov