Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na skialpinizmus III.

Diskusná téma K článku: Ako na skialpinizmus III.

V tretej časti seriálu si priblížime legislatívne podmienky a možnosti vykonávania skialpinizmu na Slovensku. Spomenieme všetky oficiálne vyhlásené skialpinistické areály v národných parkoch Západných Karpát a možno sa inšpirujete na konkrétnu lyžiarsku túru.

Lenkasyrovatkova

Defacto, na lyžiarsku trať môže len lyžiar a záchranár...Ostatné osoby povoľuje prevádzkovateľ trate :( Ďakujem Palimu Timkovi za nájdenie toho správneho paragrafu:)
zakonypreludi.sk/…/2002-544#p8

(8) Počas prevádzkového času môže vstupovať na lyžiarsku trať iná osoba než lyžiar a osoba, ktorá vykonáva činnosť podľa § 8 ods. 1 písm. d), ak to umožní prevádzkovateľ lyžiarskej trate. Mimo prevádzkového času možno vstupovať na lyžiarsku trať, ak to umožní prevádzkovateľ lyžiarskej trate.

Lenkasyrovatkova

áno, už sme to riešili...je to podľa zákona HZS, (Zákon 544/2002 O Horskej záchrannej službe, § 8a Z.z. ).

Lubo

Lenka, ked TMR vyda nejaku tlacovu spravu, tak to su "legislativne podmienky"? Mna by velmi zaujimalo, ci toto v legislative ma nejaku oporu alebo ci si TMR proste ide svoje, lebo maju na haku (ako obycajne).

Peter61
lenka, Lenka, v Tatroch inverzia jak zo šlabikára, treba koláčiky na Vianoce piecť a ty sa hrabeš vo vihláške -)))
Lenkasyrovatkova

neviem pridať komentár k Novinke - začiatku skialpovej sezóny. Podľa aktuálne platnej vyhlášky sa skialpová sezóna začína 15.12. a nie 21.12.
Nakoľko však nie je sneh, tak to nie je vôbec dôležité teraz :)

tanap.sopsr.sk/…/Zoznam-vyhra…

Vrana

Ale potom aj Zbojnickym spadom dole. Je to pohodova, nenarocna lyzovacka, lepsie ako od chaty po chodniku.

Kaspy

vrana: presne ako to opisujes by som to chcel ist- Zbojnickym spadom a potom to stocit smerom na chatu. Nie som ktovie aky lyziar, preto to dalej pokusat asi nebudem, ved uvidim ako to pojde...

Vrana

a ked budes v Tatrach a chyti ta to, tak sa chod kuknut ku Galfymu na Peknu vyhliadku. Celkom rozumne zlavy tam ma na niektore veci (napriklad Silvretta lyze aj viazania 30% zlava, pasy 50%, ...)

Bikemartin

túto zimu pochybujem, či sa vôbec dalo niekedy bezpečne až do Smokovca spustiť. Možno pred Vianocami na tom prvom snehu. Túru zvládneš, len pri zjazde dávaj pozor, keďže je málo snehu, aby si nezavadil lyžou o kosovku.

Vrana

Ano je to vhodna tura pre zaciatocnikov. Ale byt tebou tak to taham radsej hore Zbojnickym spadom pod Maly Zavrat, teda pokial chatu nemas ako nejaky fetis ;-)

Naposledy co som bol sa dalo z Hrebienka slapat aj zlyzovat naspat. Odvtedy trochu prisnezilo, ale mam obavy ze az dole so Smokovca to nepojde, mozno hore ano.

hory.sk/…/p__vt1_z.htm$ret

Kaspy

chcel by som vyskusat skialpy a kedze najblizsia pozicovna v blizkosti vhodnych snehovych podmienok je v smokovci, chcel by som si vysliapnut Velku studenu dolinu, po chatu by mi to malo stacit :)
Myslite ze je to vhodna tura pre zaciatocnika?
Neviete ake su tam podmienky, odkial sa asi da slapat?
Dakujem za rady

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma