Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Laviny

Aďa D.

:-)) pravda, pravda, ale už sa nám to blíži...už aj tie vrcholky sú nejaké belšie ako boli pred pár dňami, aj sa nám akosi okosilo..ani sa nenazdáme a pani zima bude trepať na dvere s mechom snehu! :-)

Aďa D.

Ale zajtra a pozajtra má byť (ževraj) pekne..tak bežte na hory užívať posledné lúče pred nástupom dlhých zimných dní

Matus

Presne ako pise Ada,to co hlasi HS nemusi platit pre celu oblast. Minulu zimu sa mi stalo ze hlasili 2. stupen a v Branom sedle bolo vyse pol metra prasanu. Tam uz treba vediet odhadnut lokalnu situaciu a podla nej sa riadit. Pripajam dobru stranku s lavinovou tematikou:

alpy4000.cz/laviny.php

Ada D.

Ešte som si spomenula na jedno info: v Derešskom kotli sa organizuje od r. 2005 Inštruktáž o lavínach pre verejnosť.toho roku to bolo v apríli, celé to trvá 4-5hod. a je to zdarma..max počet účastníkov 40..určite to bude aj budúci rok, treba len sledovať laviny.sk..Problém môže byť akurát kompletná výstroj, ale všetko je tam....treba sledovať stránku, kto má záujem

Alpanista

lavina na travnatom podklade nejde rychlo v porovnani s niektorymi inymi druhmi lavin

Andytn

Keby niekoho zaujimalo, ake je to byt v lavine, tak to video je asi najdokonalejsia ukazka.

Bikemartin

ak to video nie je postrihane, tak dobre rychlo ho vykopali

Bacaardi

no nebol tam zase kratko, a na druhej strane ani nebol hlboko...

Alpanista

aj napriek tomu ze nebol dlho a hlboko nechcel by som byt na jeho mieste. ale na druhej strane keby som bol zasypany tak by som chcel mat takych rychlych zachrancov.

Andytn

Ak niekoho zaujima co-to o lavinach, tak mozem vrelo odporucit film The Fine Line. Urcite bude na festivale v Trencine - kamarat to prekladal, ale aj tak by som odporucil kupit alebo stiahnut :o)
Asi najdokonalejsi film o lavinovej problematike - nazorne ukazky vsetkych moznych situacii na horach, ziadna teoria a ak, tak aj s praktickymi ukazkami a hlavne vsetko v suvislostiach. Povinne by to mal vidiet kazdy kto ide do volneho terenu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma