Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lavinovy vyhladavac

Diskusná téma Lavinovy vyhladavac

Ahojte, chcel by som sa vas opytat na vase skusenosti s lavinovymi vyhladavacmi: PIEPS DSP, ORTOVOX S1 a MAMMUT BARYWOX. Pripadne by ste mi mohli poradit pri vybere. Dakujem, Dano

Lubo

V case, ked som riesil tuto otazku, mi znalci odporucali bud Mammut alebo Pieps DSP. Nevyjadrovali sa prilis kladne na adresu S1 od Ortovoxu. Nespominam si vsak uz preco to bolo. Mne sa tam napr. vsak paci funkcia merania sklonu svahu :-p ... ale to nebude ta funkcia na ktorej zaklade sa treba rozhodovat pre ten-ktory pipak.
Osobne by som cisto pocitovo siel asi do PIEPSu.

Vlocka

taky z mp3 nie zly ked ta zavali a kym ta najdu pocuvas dajaku muziku

Bigfoot

Nazdar!
DSP je jednoznačne v sučastnosti najlepší pieps, trojantenak, dokaže rozlišiť viacero signalov naraz, netreba dohladavať prieniky siločiar.... jedina chyba že žerie viac baterky ako ine pipsy... Ak by ti nešlo o nejake vlmi najlepšie vlastnosti pri vyhladavani, achceš aby si ty bol najdený, a chcel by si menši pieps, tak potom pieps freeride.
fajn je ešte Patroler, ale neviem značku na isto, asi ortovox patroler

Mulak

Najlepší je DSP, ale vlastním aj Barryvox od mammuta a som s nim tiež velmi spokojný, zaleží len tebe čo ti viac vyhovuje

Peter61

Bigfoot: pôvodná otázka bola na DSP. Freeride (kvôli cene) sme mali aj my, ale bol som veľmi rád, keď sme ho mohli do 2r. reklamovať a vymeniť za DSP. Minulý víkend sme mali možnosť porovnať tieto freeridy s DSP a BCA Trackerom. Bol podstatný rozdiel vo vzdialenosti prvého signálu. Podľa očakávania.
Zacitujem z toho lezec.cz dole "Cvičit. Tréning je důležitější než výrobce a model pípáku". Cvičili sme vo fujaku a po x-tom opakovaní základných chýb pri jemnom vyhľadávaní som už iba otáčal Piepsy naznak a ukazoval schému na zadnej strane.
Takisto som mal problém pri viacnásobnom zasypaní - označil som nesprávneho.
Ad baterky: u DSP po tom, čo sa zobrazil stav 00 %, sme ešte urobil 3 cvičné vyhľadania.
Ak by dakomu nešlo o vyhľadávanie, ale iba o nájdenie, stačí mu lavín
ý vysielač. ( Ascom Barryvox S2) freeskiing.cz/articles.asp?ar…

Eric

Lavinovy vysielac jedine keby som chcel do hor chodit uplne sam a to je dost o hubu. Ak sme partia, je myslim trochu sebecke a neohladuplne voci ostatnym kamosom vlastnit iba vysielac a nie vyhladavac...

Peter61

Pieps DSP vs.Berdin. Mate dakto podobnu skusenost ?
Pri cvicnom vyhladavani "zasypaneho" Berdinu mi Pieps DSP ukazoval namiesto jedneho zasypaneho viac zasypanych (najprv dvoch a potom viac ako troch).
ked sme Berdin vypli, z displeja zmizli vsetci postihnuti. Robi to aj s druhym DSP, takze jedna sa zrejme o kusovu zavadu alebo konstrukcnu vadu /vlastnost BERDINU, ktora sa prejavila pri vyhladavani lavinovym vyhladavacom Pieps DSP s indikaciou viacerych zasypanych.

Fero@ocova

Na lavinovom kurze s Encianom sme sa do sytosti vyhrali s pipakmi Berdin, Tracker, DSP a Barryvox Pulse. DSP chybne zobrazovalo Berdina viacnasobne. Po oznaceni sice nachvilu zmizol, ale potom sa zase objavil a po chvili aj jeho duch. Sposobovalo to chaos, ktory by som nerad zazil naostro. Navyse DSP ukazoval vzdialenosti vsetkych ostatnych velmi nepresne. Novy Pulse s firmverom 3.0 tieto chyby nerobil, fungoval rychlo a presne, vratane zobrazovania orientacie sipkou. Jemne dohladanie s vyraznou akustickou signalizaciou je s nim velmi presne a rychle, ani sa netreba pozerat na displej. Najrychlejsie sa s nim naucili pracovat dvaja ludia, ktori ziadny pipak doteraz v rukach nedrzali. Ked zabudnem na Patroller, ktory som este nemal moznost spoznat, Barryvox Pulse 3.0 je podla mna najlepsi pipak, urcite lepsi nez DSP.

Fero@ocova

V predchadzajucom prispevku som mal na mysli Ortovox S1, nie Patroller, sorry za preklep.

Bacaardi

ja som mal moznost spoznat Ortovox S1 a MAXIMAAAALNA spokojnost:-)

Lubo

Ja som bol na lavinaku pri praci s roznymi pipakmi taktiez velmi spokojny s Barryvox Pulse. No az taky diametralny rozdiel som oproti DSP nezaznamenal. Navyse uzivatelske rozhranie Pulse je ovela horsie ako DSP, ktore bolo super intuitivne. K Barryvoxu treba dobre prestudovat manual co a ako tlacat...

Pista58

ma niekto skusenost s pieps freeride? cenovo dostupny pieps ktory urcite nema ambiciu vyrovnat sa "beznym" piepsom, ale mna ako neskuseneho skor zaujima ci je rozdiel vo funkcnosti kriticky a za usetrene peniaze to nestoji.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma