Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lavinovy vyhladavac

Scan

DSP Tour je oproti klasickému DSP ochuzen o funkci SCAN a měření frekvence ostatních vyhledávačů.

Martin1

Viete niekto podrobnosti o DSP Tour? Je to len zjednodušené pôvodné DSP-čko so zachovanými vlastnosťami, alebo má znížené aj dôležité parametre (dosah prijímača, spôsob vysielania a pod.)?

Peter61
Hmmm, link na casom overenu diskusiu ( tusim 5 rokov staru) a zrazu sa clanyk vsetky AV etc. znefunkcnili. Uff, to je nahoda... Inak taky vyskum by SAV ani ina akademia IMHO nerobila. Nie je to ani zakladny, ani aplikovany vyskum, snad dajaka tema pre diplomku apod. Posledny vedecky pokus v oblasti lavinovej problematiky IMHO malo byt terenne sledovanie podchladenia/prezitia u zasypanych prasiat v anesteze cca 2 r.dozadu. Eticka komisia atd. to schvalili, ale rakuski ochrancovia prirody to zablokovali. -((((
Kamilbenji

ahoj Peter61. môj článok na blogu je rovnako seriózny ako tvoj( v čase keď som ho písal a zverejňoval fungovali všetky linky). ak teda vyženieme s pípsom v ruke potrénovať kamarátov, alebo iných splnili sme cieľ. podrobný výskum rušivosti signálu určite prenechám SAV.

Peter61

Kamil, ak chces seriozne diskutovat, tak pls nie link na diskusiu s nefungujhucimi odkazmi, ale pls fungujuci link aj napr. s citaciou textu alebo uvedenim strany na *.pdf a pod., podobne ako ja mam vo svojom pokuse prevyk.php5.sk/?id=9

Kamilbenji

Peter61: toto je link, kde sa to cele rozoberá: freeskiers.net/…/showthread.p…
no a hneď ďalej sa dostaneš priamo na tých 40 m. je to ten istý link, ako mám uvedené na svojom blogu.
teším sa na tvoj test. daj potom link. diky

Bikemartin

Kamil, ak súdruhovia z DAV uvádzajú 40m, ešte to neznamená, že to nie je preklep ako uvádzaš ty na svojom blogu. Zvlášť ak OEAV má pred tým m ešte c a číslo rovnaké...

Peter61

bendži, mozes pls hodit sem link na tych 40 m od DAV ? Diky.
Inak zatial mam spracovnu iba 1.davku - vid nizsie.

  1. hry na zelenej luke boli AJ s Berdinonom (ako vysielac, samozrejm)
Kamilbenji

Peter61: nič nie je v rozpore s odporúčaniami. ak by si ozaj len chcel využívať popisky a pritom nepoužívať zdravý sedlaicky rozum, tak napríklad podľa DAV, by si musel mobil za sebou ťahať na 40 metrovom lane. určite si treba prečítať návod a odporúčania výrobcov. plus k tomu použiť vlastnú hlavu a hlavne nerobiť paniku. jedna vec je teória a druhá prax, ale to určite poznáš, však. mimochodom, ty si to testoval? čo ti vyšlo?

Peter61

Jo ešte k tomu Bendžimu blogu:
Sorry, ale kompilát kadečoho a nezmyselné závery. ( "Ak by sme to mali nejako zhrnúť, tak asi netreba robiť paniku, čo s mobilom. Ak ho budete nosiť v hrudnom vrecku, hneď s vyhľadávačom. Určite vás v prípade zasypania nájdu ". Toto je v priamom rozpore s odporúčaniami IKARu a pod.)

Peter61

No tak som sa chvilocku bavkal na zelenej lucke (aj) s Berdinom. Vietor tak 10 ms, sluchatko v uchu, u horizontalne "zasypaneho" 1. kontakt z cca 18 m u "vertikalne" z cca 10 m.

Peter61

Kamil - je pekne, ze ste si dali robotu a zacali s piepsami cvicit na zelenej luke. Akurat mam dve veci:

  1. co to je Stubai DSP ?
  2. pokus 2 ( mobil a termoska pri prijimajucom pipse) mi pripomina overovanie zemskej gravitacie padajucim jablkom ( vid bajka o I.Newtonovi). Toot je predsa v kazdom navode, odporucani IKARu etc., ze sa to nema robit.

Takze ak rozbiehas svoj blog, vela zdaru.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov