Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lavínova lopata

Diskusná téma Lavínova lopata

Zdravím! Nastal čas zainvestovať do bezpečnosti a zadovážiť si lopatu... ale akú? pri bádani na webe som narazil na množstvo produktov lišiacich sa cenou, materiálmi, prevedením. Takže čo kúpiť? Spraví mi rovnakú službu lopata z armyshopu sa 20e alebo nejaká 3-polohová špecialitka. Poraďte

Mmartin

Asi pred rokom som si ferino storm kupil, nepamätám si či 1 alebo 2, pevnosť vyzerala byť v poriadku, ale vrátil som ju pre krivé vŕtanie dier na rúčke. Aretačné kolíky boli krivým vŕtaním posunuté a rúčka do listu nezacvakávala spoľahlivo.

Raymond

Ja mam nieco podobne ale nie ferrino, drzi okej aj v zamrznutom snehu

PaliT

Dakedy ti ju donesiem, nech si ju môžeš poprezerať, ak to bude na Brnči, tak môžeme skúsiť aj vykopať nejaký poklad.

Peter61

moznost pouzit snowclaw ako dlahu a takisto hmotnost je zaujimava.

Porovnanie s klasikou trocha pokrivkava, taksito dalsie vyuzitia klasiky ( testy, sucast symku pre raneneho etc.) stoja za zmienku.

Bikemartin

Video dokumentuje, že ten človek kope dolu hlavou, musí to byť veľmi pohodlné...

Spacer

@vrana: ako vie, ze ja z dediny ? :)
Ano, pravdu mas.

Vrana

Spacer ako chlapec z dediny by mohol vediet, ze na cerstny sneh mu staci hociaky plastovy odhrnak. Ked vsak chce na jar vyvozit do potoka hromady snehu co mu podchvilou v zime drbli zo strechy do dvora, tak byva aj hlinikova lopata malo. Ci nie?

Vrana

Co ja viem presny zoznam nemam, ale neboj da sa s nou slusne hrabat a kopat. Samozrejme do urcitej tvrdosti snehu, do nozikoveho snehu mozes kopat akurat tak cepinom.

Spacer

Lebo ja chcem tiez nieco poriadne, a nie, ze by som stale myslel na to, ze ked budem potrebovat, tie lahucke napodobeniny poriadnej lopatky by mi moc nepomohli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum