Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Rise 32

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Rise 32

Technickejšie orientovaný batoh, ktorého vzhľad pripomína etalón triedy – sesterský model Guide. Je postavený na chrbtovom systéme Alpine a má rozšírenú výbavu pre zimné športy – pripínanie lyží, snowboardu, či snežníc a samostatné vrecko na lavínovú lopatku a sondu z vonkajšej strany. Rovnako dobre je však použiteľný aj od jari do jesene, hoci vtedy naplno nevyniknú jeho prednosti. Zoznámte sa, batoh Deuter Rise.

Peter61

Hladam daco namiesto TS Cerro Torre 45. Hmmm, nenasiel som , ale je to pekna kabelka, modelky by som vybral ine :-)

  • tiez hladam daco so spodnym/bocnym vstupom do hlavnej komory, conditio sine aequa non
  • pohyblivy vrchlik je prijemne prekvapko, ani u troska vacsich baglov nie je zvykom
  • pistalku na batohu povazujem za zbytocnost/negativum. Ak sa jedna ho pouzitie vo vyokych horach, ma byt na krku a tieto na ruxakoch su slabe.

pozn. k baleniu vseobecne: : palicky maju byt hrotmi dole. Nosit termosku vo vonkajsom vrecku je nezmysel - ochladzuje sa rychlejsie, ako ked je vnutri. V strmsom terene sa moze stat z termosky/ PET flase z bocneho stat nebezpecny projektil. Malo z termosiek ma drsny povrch alebo nejaky popruh na nosenie, o korty sa da fixovat. Podobne PET flase. Prinajmensom moze dosjt k strate vzacnej vody.

Bdel

peter, ako nahradu toho tvojho priesvitneho Cerro Torre si kup nieco poriadne :-) - len tak z brucha ma napadol Osprey Variant, nieco od Cierneho diamantu, Mtn. Hardwearu, Berghausu, TNF...

Stanley.sk

Pekny batoztek, celkom sa mi pozdava.. Poprosim este o doplnenie skusenosti zo zimneho pouzitia, s lyzami, prakticke vyuzitie priestoru pre sondu, lopatu.. ako je slubene..

@Peter61: co tak vaude rock 45(prip.35)? Idealny batoh neexistuje, vzdy musis urobit nejaky kompromis.. ale to asi vies.. Proste treba nieco vybrat, kupit a tesit sa z hor.. ;-)

Lubo

Par postrehov k zimnemu pouzitiu:

Ad priestor pre lavinovu vystroj:
Velmi dobra vec. Lopata a sonda je poruke a zaroven v hlavnej komore nezavadza. Plusom je aj to, ze lopatu so zvyskovym snehom netreba davat k suchemu obleceniu :). Pri vybalovani batoha na chate ostava zakladna vystroj stale v batohu a nepovaluje sa kade-tade. Opatovne balenie je tiez jednoduchsie.

Ad pripinanie lyzi:
Zakladanie lyzi na boky je pohodove najma pri TLT viazani, kde sa daju brzdy (ak su vobec sucastou) zaistit. Pri Diamire to chce trochu viac zrucnosti, lebo brzdy brania. Po uchyteni su lyze pevne a pri chodzi (ani pri lyzovani ak niekomu znasate lyze ako ja dnes) nezavadzaju.

Ad lyzovanie:
Uzky a vysoky profil batohu je velmi dobry pre lyzovanie, nemeni tazisko tak zasadne ako ine batohy. Predtym som zvykol pouzivat na lyzovanie Deuter Futura 42, ktory nie je urceny do zimy a rozdiel je veru citelny.

Dalsie:
Bocne vrecka je dobre mat pocas zimneho pouzitie prazdne alebo len s minimom obsahu, pokial planujete nasadzovat lyze na boky. Dobre pouzitelne su napr. na pasy a pips pri presune pod kopec. Potom pips na seba a pasy na lyze alebo pri lyzovani pod bundu...

Tak zatial tolko zimny mini-update.

Vonkreuz

K objemu: celkových 40l u Rise se rovná zhruba 45l u mého BlackDiamond Sphynx nejstarší model.
Velikost zádového systému: pro přítelkyni 162-165cm jsme nakonec vybrali pánskou variantu, protože dámská je jen 2cm kratší, ale objemově ztrácí díky užší a méně hlubší hlavní komoře.
Přední popruhy: zatím vyzkoušeno jen na krámě, ale na plný batoh jde připevnit zimní pěnovka T-A-R RidgerestDeLuxe 20mm.
O víkendu proběhne ostrý test při přechodu Lúčanskej M.Fatry.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma