Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh a skialp

Ja?No!

išiel by som v nedeľu za prvým otlakom, tak prosím Vás napíšte aktuálne správy zo soboty. diky.

Kali11

Ahojte,včera na pasoch so Strbskeho na Chatu pod Soliskom pohoda.Dole po zjazdovke Furkota pod sedackou.Je tam dost umeleho aj prirodneho snehu.

Tigervegetarian

Podmienky na lyž. turistiku vo Veľkej Fatre sú k dnešnému dňu výborné. Snehu je dostatok. Na Krížnu sa dá šliapať už z Tureckej, a taktiež aj zlyžovať sa dá až dole. Sneh je na hrebeni tvrdý, nižšie bol dneska ťažký prašan. Sneh sa bude asi meniť každým dňom. Tam nižšie to bude zrejme kôrnatieť.

Tigervegetarian

Stav snehu na Veľkofatranskom vrchu Lysec k 23. decembru: v Jasenskej doline iba niekoľko centimetrov prírodného snehu. Vo výške okolo 1000 metrov asi desať centimetrov prachového snehu priamo na trávnatom podklade. Základ zo staršieho snehu sa na trase žltej značky objavil až okolo výšky 1100 metrov. V pohode lyžovateľných bolo iba asi 300 horných výškových metrov – lyže plávali v prašane. Pred pár dňami tam boli nejakí borci čo lyžovali aj nižšie, ale lyže na suchej tráve pri oblúkoch drhli. Takže v tejto časti VF je to so snehom bieda. Ešte si treba dať pozor, lebo po lesných cestách tam jazdia decká na štvorkolkách.

Raymond

Zdravicko, co je lyzovatelne v ziraskej doline okrem cesty na chatu?

Peter61

Ziarska d. zo stredy : "celkom slušné podmienky - 50 - 60 cm snehu. Spodok je tvrdý a na tom 10 - 20 cm prašanu, takže bez problémov zo Žiarskeho sedla až celkom dole na horskú bez zachytenia skaly lyžou"

Raymond

To som cital ale co napriklad placlive, baranec a nejake konkretne zjazdy, ziarske sedlo je prechadzka

Kali11

Ahojte,Kojsovska hola,da sa vyslapat na pasoch po zjazdovke od zaciatku sedacky po zjazdovke.Hore cca 25 cm prasanu,horne zjazdovky upravene ratrakom.Vleky nechodili.Dole sa da zist do pol zjazdovky v pohode potom uz len na kamenakoch.

Raymond

Podmienky v Salatinskej doline dobre, snehu dostatok, ale kosodrevina nie je ani zdaleka pod snehom, v centranom zlabe Salatina urcite dostatok snehu, aj ked som dnes dosiel len podon, lebo nebolo vidiet ani na desat metrov. Sneh navrchu tenka krusta po dnesnom odmaku uz bude urcite zajtra vecsia. K dobrym podmienkam na lyzovanie to vsak ma este daleko, slapat aj polyzovat sa ale da. Celkovo lepsie podmienky ako minuly rok o tomto case.

Pabloo

Veľká Rača vrchol, úplná nádhera, miestami pol metra snehu, viditeľnosť 5 metrov:)

Kali11

Pekny vecer.Soliskove zlaby zlyzovatelne,len v hornych partiach su naviate menej stabilne vankuse na tvrdom podklade.Pocasie - slnecno,mrazivo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov