Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný pokus o výstup na Lysák

Šteliar

Predovšetkým pásové značenie je letné značenie turistickej trasy, zvýrazňujúce biele pásy v zime zanikajú. Autorovi odporúčam pridať sa do partie značkárov, máme veľký nedostatok.
V úseku lúky trste bola vlani veľká ťažba práve na chodníku, nuž priechodnosť je tu zlá, vieme o tom a poriešime v lete. Spriechodnenie sa bude asi tobiť pilou, lebo teraz je cesta zarúbaná. Odbočka z lesnej zvážnice na Lysak (už za chatou)je dobre vyznačkovaná ale je to skutočne chodník z cesty do krovia na mieste odbočenia poľovníckeho chodníka, nepochybne vo februári ťažko nájsť. Sú tam aj padlé stromy - nič pre lyže. Časové údaje môžu byť s malými chybami lebo sme trocha pomenili trasu a zmenili sa časy (najmä použitie počítačového spracovania pochodových časov), zatiaľ sme nevymenili všetky smerovky. Pripravujeme značkovanie Vihorlatu a trasa cez Lysak bude preznačkovaná na inú farbu.
Výhľad z Lysaka je len na juh a východ. Bolo to lepšie, ale aj stromy rastú.
Toľko na vysvetlenie problémov.

Alexander

Dík za reakciu a vysvetlenie. Pochopiteľne viem že pásové značenie je letné, toho 27.1., keď som tam bol, však námraza na stromoch nebola, preto nešlo o problém leto-zima. Odbočku na Lysák z cesty do krovia som nenašiel ani na dvakrát (pri ceste tam i späť), čiže chýba tam odbočovacia šípka (aspoň teda som ju nevidel). Časový údaj na smerovníku v s. Rozdiel je s veľkou chybou, nie malou (Jedlinka 0:25, s.Tri tably 2.15), keďže tieto dve miesta sú od seba vzdialené 20-30 minút.
Tak som rád, že sa to bude riešiť (mojim cieľom bolo upozorniť na problém, nie kritizovať)a ešte raz dík za odpoveď.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov