Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kebnekaise – najvyššia hora Švédska

PaliT

Parádne, veľmi inšpiratívne a exotické. Zdá sa mi, že v polárnych oblastiach je úplne iná dohľadnosť, ako v našich zemepisných šírkach.

Nedá mi nespomenúť jednu fotografistickú poznámku: so zármutkom tu sledujem, že snehové pláne si zahrali svoju zákernú hru s kompjútrom, čo nastavuje vo foťáku osvit a viaceré inak kompozične fantastické fotky sú expozične uletené. Až budem najbližšie vysvetľovať nejakému kamarátovi, prečo NESMIE používať na aparáte automatiku a prečo treba fotiť do raw, nikdy len do jpg a prečo treba poctivo fotky dokončiť v digitálnej "tmavej komore", ukážem mu fotky z tohto článku.
Toto je aj fantastický zdroj príkladov o tom, ako sa aparát snaží dostať na senzor "priemernú šedú" a prečo treba používať histogram. Všetko, o čom tu hovorím zvládne takmer každý za pol dňa štúdia, možno aj menej, ale o tej zákernej pasci musí najprv vedieť... Ach jaj, zarmútený som.
PS: Veľa by sa dalo ešte zachrániť neveľkou dodatočnou úpravou tých fotiek, ochotne to na nejakom stretnutí za symbolický poplatok nealkoholického piva predvediem.

Merhorn

Super, tesim sa uz teraz na dalsie exkluzivne clanky z tychto koncim :)

Lubo

Uz to ide. Diki Pali za upozornenie.

Lubo

Chybicka se vloudila. Idem sa pozriet preco je to tak :-).

PaliT

Článok sa nedá otvoriť, funguje aspoň diskusia?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov