Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Schneeberg cez Wurzengraben

Diskusná téma K článku: Na Schneeberg cez Wurzengraben

Moje skialpové začiatky sa väčšinou týkali oblastí, kde bola možnosť zlyžovania po upravených tratiach. Nemohol som však donekonečna odolávať ponukám od kamarátov na rôzne túry vo voľnom teréne. Prvé mesiace v roku 2014 boli síce na dostatok snehu viac ako chudobné, ale aj napriek tomu som stihol absolvovať pár pekných výšľapov na Slovensku i v zahraničí. Podobne ako v jeden februárový víkend, keď prišiel kamarát Marek s myšlienkou výstupu na Schneeberg. Pristal som na tento nápad, hoci bol Schneeberg dovtedy pre mňa veľkou neznámou. Ubezpečoval ma, že ide o pohodovú túru s nie príliš náročným zjazdom, a tak som bol o čosi pokojnejši, aj keď malú dušičku som určite mal.

Phalike

@Zdenci: Breite Ries je pre mna lakadlom a vyzvou zaroven, chce to ale u mna este trening a naberanie skusenosti nech si to dokazem aj nalezite uzit.

@bezkar: Neviem si to celkom na BC bezkach predstavit kedze s nimi nemam ziadne skusenosti. Tie strmsie pasaze su dlhe len niekolko desiatok metrov ale mozu byt dost zradne si myslim. Na zjazd by som skusil ale urcite inu trasu ako Wurzengraben.

Bežkár

Na Schneeberg sa chystám už dávno, veď je to tuším jediná alpská dvojtisícovka, ktorú vidieť za dobrého počasia aj z Bratislavy. Niekto mi tuším hovoril, že sa to dá vyjsť na BC bežkách s pásmi, no pri opise tých žľabov to veľmi povzbudivo nevyzerá. Aké dlhé sú tie úseky s extrémnym sklonom, resp. dá sa to nejak obísť?

Sona

Wurzengraben je krasny, odporucam. My sme tadial sli raz na jesen. Pali ma teraz navnadil niekedy v buducnosti aj na zimnu navstevu.

Knor

Pekne. Pozeram, zrejme to bude vhodne aj na sneznice. Tento rok je snehu viac, tak pockam, kym to bude dolu celkom ciste a zrejme sa tam vyberiem. Pred rokmi som zostupoval chodnikom hrebenom Schauersteinu, no z Graben to vypada ovela zaujimavejsie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma