Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Primaloft vesta a šortky od La Sportiva

Diskusná téma K článku: Primaloft vesta a šortky od La Sportiva

Vesta sa volá Climate a šortky Shakkar. Hoci sú mená odlišné, ide o set ľahkého prídavného zateplenia s tenkou vrstvou Primaloft izolácie. Hoci oba odevy sú výrobcom cielené na skialp, vďaka malým rozmerom a minimálnej váhe ich môžete v batohu nosiť takmer hocikam, len tak pre istotu. Však dodatočné zateplenie sa môže hodiť kedykoľvek. Najmä vesta má skutočne široké pole použiteľnosti počas celého roka, šortky sú zas skôr zimná záležitosť.

Ixo

Goral tex to je ina rec :-) to bolo funkcne a sortky nepotrebovali :-)

Peter61

@ rast
videl som v televikende horskacov zo ZT v retro : na drevenych lyziach a oblecenych v GORALtexe

Mišo D

Lubo, to som tým chcel povedať - navliekanie goráčov je pakáreň, hlavne keď dobre fúka. Alebo pchanie bufu do spoďárov (nedôstojné:). Takéto ľahučké trenky problém perfektne riešia. Mne sa nápad páči.

Rast

v dnesnej dobe Hi tech materialov, vselijakych gore texov, onych texov, primaloftov a neviem coho vsetkemu je este zima na one partie? no ja som to ani nezazil a ani v terene nevidel

Lubo

Sortky su na to, aby ti zahriali one veci a nic viac. Z mojho pohladu dobra vec a vyuzil som ich nie len na skialpe.

Starych harcovnikov som onehda videl chodit s opasanym kusom karimatky vpredu.

Kazdy podla svojho gusta.

Rast

Tak ja neviem, davat v zime na seba nejaky kratky kus zateplenia, aky to ma vyznam? ked uz si nieco brat so sebou, tak nieco poriadne, nie kratke sortky, vsak to je snad nejaka moda a vytahovanie penazi nic viac. Su aj dlhe gate s celorozopinanim na boku, ked je niekto lenivy, alebo v blbom pocasi. Sortky su vystrelok mody, aby bolo nieco nove a kupovalo sa to. Vesta nejaky zmysel ma, ta hreje aspon jadro a moze byt skladnejsia a lahsia ako cela paperka.

Lubo

Fotenie pocas slapania alebo jazdenia na skialpoch je pre mna vecny problem. Nejako sa mi s tym proste nechce babrat a potom vysledok trochu trpi. Navyse "dokrutka" bola sice planovana, no namiesto toho zosrobovana ruka, takze tato sezona sa skoncila skor ako som ocakaval :-).

Nuz, sortky sa mozu zdat ako blbost a nezazlievam, ze to tak mnohi mozu vnimat. Mne vyhovuje, ze sa pocas dlhsej pauzy a na zjazd mozem obliect rychlo a efekt je akurat. Gorackove nohavice aj keby som ich trepal so sebou, urcite by som nenavliekal ... lenivost je svina.

Peter61

Merhorn, nepoznat zakladne kamene csl.filmovej kultury je protiustavne !!!
youtube.com/watch?feature=pla…

bikemartin 14:09 :
az sa divim, kde vsade som metodizoval ( ako PK) tentoraz k noseniu sukne pri lezeni.
Miso : zisli by sa mozno priliehavejsie, ako ma na fotke sef

Merhorn

a nejake strecove softshelove gate s niecim na sposob windstopperu a moznostou rozopinania aspon na lytkach ci stehnach nie je?

Mišo D

Na pasy rad nosim priedusne a strecove gate, dobre dychajuce. Ked velmi fuka tak mi mrznu urcite casti tela. Vtedy si navliekam navrch gorace, alebo si tam napcham nejaky buf... Take trenky chcem!

Merhorn

Precital som si clanok Lubo. Tak nebudem sa hrat na mudrca, musel by som to skusit a pripadne potom sa nalezite vyjadrit, asi by som ale skor iny matro dokupil ako tieto sortky, moj nazor len. Na biku to je fakt dolezita sucast oblecenia, ked je chladnejsie trosku. Ktovie, ak pises, ze to je ok a ma to uplatnenie, nemam ti preco neverit :)

Merhorn

Peto, asi to bude nejaky znami vyrok ale neviem a nejdem to teraz hladat :)
Ale viem,ze hlupak je ten co sa nespyta, nie ten co chce vediet :)

Rast

ano tu sukno poznam, videl som to. Kratasy do zimy nepatria, je to blbost.
Pan na fotke ma nejaky zvlastny postoj, ci to je zamknutou patou? Pri vystupe to je nepohodlne :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma