Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bežkárskym autobusom do Veľkej Fatry od 11. 2.

Diskusná téma K článku: Bežkárskym autobusom do Veľkej Fatry od 11. 2.

Milovníci bežeckého lyžovania sa môžu tešiť na tohtosezónnu novinku. Z Banskej Bystrice (európske mesto športu pre rok 2017) bude počas sobôt premávať pravidelná autobusová linka do sedla Malý Šturec na pomedzí Veľkej Fatry a Kremnických vrchov. V prípade dostatočného záujmu verejnosti je možnosť premávky autobusu aj na nedele. Po úspešnom cyklobuse, turistbuse a astrobuse bude premávať počas zimy bežkobus.

Sano

Oficialne aj neoficialne trasy pre bezecke lyzovanie sa daju najst aj na portali nabezky.sk a to aj s moznostou stiahnut si ich vo formate gpx. Okrem toho ma portal pre kazde pohorie aj archivnu stranku, zobrazujucu na mape trasy zo sprav tak, ako ich zaznamenali bezkari pocas svojich tur. Viac info v clanku: nabezky.sk/trasy_zo_sprav_na_…

Neubo

Bol som v nedeľu a celkom dobrá stopa sa ale asi v polke cesty na Kraľovú Studňu napájala na spomínanú príjazdovú cestu a tam už o stope nemohlo byť ani reči. Na ceste boli zamrznuté
koľaje od áut, cesta bola odhrabaná akurát na šírku auta, čiže bežkár sa pri stretnutí s autom musel driapať na odhrnutý sneh pri ceste

Rast

Nejde ani tak o asfaltku alebo neasfaltku, ale o to, ze ide o vysokohorsku cestu a na autobus to nie je stavane. Mohol by tam chodit nejaky pasovy, ale take na slovensku nemame :-)

FunTTomas

tia099: 26 km pre zdatného bežkára (lepší priemer) nie je nič náročné, veď spiatočná cesta je väčšinou v miernom zjazde, takže pomerne oddychový úsek naspäť. A ako spomenul(a) "myš" asfaltka hore nevedie, preto nie je ľahké v zime zabezpečiť autobus k hotelu.

Myš

To Tia009:
Autobus v zime na Kráľovú studňu?

Nejde tam žiadna asfaltka (s výnimkou krátkeho úseku od Harmanca a Zalámanej doliny), ktorú by bolo možné upraviť tak, aby po nej v zimnom období bezpečne prešiel autobus. V zime je cesta zjazdná len s reťazami.

Tia099

Dobrý deň,
trasu Malý Šturec-Kráľova studňa poznám ako turista, na bežky si to viem predstaviť po 1/2 úseku, potom sa cesta napájala na asfalt, po ktorom ide autobus. Píšu, že vymysleli traverz na Kráľovu studňu. Tak zrejme treba nasledovať len stopu... ;)
Celá spiatočná trasa je až 26 km ... nebolo by lepšie zabezpečiť bus aj z Kráľovej studne? (Pre tých, ktorí sa nechcú alebo kondične nemôžu vracať na Malý Šturec?)

Svatopluk Štěpánek

Ahoj FunTomas,
dá sa niekde nájsť plán bežeckých trás v Starohorských v., Kremnických v., N.Tatrách a na Poľane ? A ak sú, tak aj vo Veporských a Stolických v. a Muránskej planine ?
Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma