Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HP25R

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HP25R

Minulý rok som recenzoval nabíjaciu čelovku HL60R s vysokým výkonom a akumulátorom typu 18650, ktorý bol umiestnený v tele samotného svietidla. Teraz vám predstavím výkonovo podobnú nabíjaciu čelovku, avšak s delenou konštrukciou – t. j. samostatné svietidlo vpredu a batterypack vzadu. Znamená to síce nárast hmotnosti, no tiež lepšie vyváženie na hlave. Okrem toho HP25R má väčší reflektor a jednu rozptýlenú LED diódu naviac. Čelovku som skúšal v zimných podmienkach pri skialpe.

Smolinko

mam celovku s diodou T6 co je podla Cree slabsia ale uplne postacuje. Je vsak na 2 baterie 18650 ale mam ich 9900 mAh tak nie je problem s vydrzou... na plny vykon aj cez 3 hodiny... cize ak ma L2 diodu musi byt super..

Lubo

Dva akumulatory? To musi byt riadna hmotnost. Uz toto je na moj vkus na hrane.

TomXX

9900 mAh dva kusy 18650? To je nejaké perpetum mobile :)

Lukas

Mám túto čelovku od novembra a v porovnaní s Nitecore HC50, ktorú som používal dovtedy ako primárnu, mi trochu vadí iba pomerne silný najslabší režim (v spoločnej nocľahárni na chate zbytočne oslňuje) a naopak slabý výkon červenej diódy, HC50 som núdzovo pár krát použil aj ako zadné svetlo na bike.
A prepojovací kábel mohol byť o 2cm dlhší, na XL lyžiarsku prilbu trochu nestačí.
Jeden akumulátor je podľa mňa dostatočný a dá sa vymeniť aj za jazdy, bez skladania z hlavy, so šróbovacím viečkom sa pohodlne manipuluje.
Diaľkový reflektor má dostatočný výkon aj na rýchlejšiu jazdu, ale lúč je dosť široký a na zorientovanie sa v neznámom teréne by neuškodil ešte väčší dosah. HC50 teraz nosím na bedrovom páse ruksaku namierenú zhruba 7m pred seba, takže osvetľuje blízky priestor, aj keď čelovkou mierim do strán.

9900mAh aku za euro mám tiež, nabíjačka do nich natlačí niečo cez 1000mAh, na hranie sú dobré, ale do terénu radšej beriem 3400mAh Panasonic, ktoré tú kapacitu reálne majú ;)

Smolinko

Akumulatory su samostatne na opasku nechcem uvadzat linky na cinske obchody aby to nebol spam a reklama. A ano mam 9900 mAh 18650 preto to ma spolu taku dlhu vydrz kedze T6 dioda ma vacsiu spotrebu ako L2 podla vyrobcu pri nezsej svietivosti. Konkretne mam tam 1xT6 a 2x R5 diody...a baterie maju na sebe napisane ze vraj su znacky Sanyo... tazko verit co to naozaj je...
Lukas ako zmerias kapacitu baterie? Rad by som to premeral co naozaj v sebe maju... lacne teda az tak neboli...

Lukas

Smolinko, kukni nejaký seriózny EU eshop, do akých kapacít predávajú 18650 aku. Myslím, že to bude max. 4000mAh.
Tých tvojich 9900 sa tam nijako nezmestí. A keď si dal za ne viac ako 5€, tak ťa pekne obabrali, lebo na kvalitný aku by nelepili taký nezmysel.
Ja som kúpil 8ks za necelých 9€, ale teda iba 9800mAh, možno preto boli také lacné :D Dal som ich tatkovi do 3€ bateriek, na svietenie okolo chalupy, stratenie, alebo zničenie úplným vybitím vyhovujú.
Keď budem nabíjať, cvaknem nabíjačku. Môžeš aj ty odfotiť čo máš a kľudne daj aj linky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma