Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výnimka pre májový skialp na Baranec už neplatí

Diskusná téma K článku: Výnimka pre májový skialp na Baranec už neplatí

Výnimka pre Žiarsku dolinu týkajúca sa zmeny sezónnej uzávery pre skialpinizmus už neplatí. Povoľovala vykonávanie skialpinizmu v lokalite Baranec – Jarný žľab a Žiarske sedlo – Malé Závraty – Žiarska chata po trase letného turistického značeného chodníka aj v období od 16. apríla do 15. mája. Potvrdili nám to Tomáš Ďurian z Okresného úradu v Žiline aj Maroš Peiger zo Správy TANAP-u.

Ddrr

Výnimka možno neplatí, ale ziarske sedlo, pod placlivym a baranec je otvorené celoročne.. podľa toho istého rozhodnutia ktoré sa cituje..

Ddrr

To je na tom rozhodnutí nelogické. Pokiaľ ide o prístupnu trasu, voľba lyže vs. pešo by mala byť na turistovi.. aj keď p. Majko a okresný úrad by nám zrejme povedali ako tomu strašne nerozumieme, ako to nie je jedno a vôbec, najlepšie aj to pešo zrušiť..

Lubo

Nuž, technicky sa dá ísť na lyžiach a v rámci pravidiel to bude OK. No ak sa dotrepem na Baranec, tak chcem lyžovať jarný zľab. A to sa nesmie. V tomto je pointa rozdielu oproti stavu, keď platila výnimka.

Ddrr

Hmm, tie dva dokumenty si odporujú.. zoznam vyhradených miest je starší a pohyb na lyžiach zakazuje, mimo skialpovej sezóny, aj nad ziarskou chatou aj v podstatnej časti jamnickej doliny.. rozhodnutie o sezónnych uzaverach je novšie, pohyb je však celoročne možný v tej Jamnickej aj na ziarske sedlo s placlivym a barancom.. ale páči sa mi interpretácia že pohyb na lyžiach by mal byť možný aj tu, teda nie len pre peších..

Zľaby su ale no go, to ano..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma