Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpinizmus - horské lyžovanie

Diskusná téma K článku: Skialpinizmus - horské lyžovanie

Skialpinizmus - horské lyžovanie je titul diela Stanislava Meleka. Publikácia je určená širokej lyžiarskej verejnosti. Vedomosťami a praktickými radami nabité dielo vyplnilo „informačnú dieru“ na slovenskej scéne lyžovania. Pri súčasnom náraste popularity skialpinizmu v našich končinách je príchod knihy viac ako vítaný.

Kali11

Ahojte kamoši,už skoro 50 rokov sa sem tam vyskytujem na hrebeni VT.Pozorujem kamzikov,oni mna.Za tie roky sa zmenili,k horšiemu.Je to endemit,ktoremu sa zužuje genofond.U teplokrvnych je to mentalne zaostavanie potom poruchy imunity a tak dalej.VT kamyik je už v druhej faze.Iste ho neohrozi človek na lyžiach alebo lane.Len kedy to dojde zelenym?

Tigervegetarian

Do Vysokých Tatier moc nechodievam, ale raz keď som tam bol na túre a bolo dlhšie pekné počasie bez sneženia,tak keď som sa rozhliadol, bol som dosť prekvapený že kde všade sú stopy po lyžiach a čo všetko sú schopní tí ľudia zlyžovať. Fakt, keď dlho nesneží tak tam je asi problém nájsť nejakú snehovú plochu bez oblúčikov. Ináč, ja som bol na poslednej túre na lyžiach pár dní po veľkej noci na Ďumbieri.

Andomakac

25.4. - BARANAC - JARNY ZLAB
1.5.- LOMNICKY STIT - CENTRALNY ZLAB

PS. STATIL SOM TAM VCERA MACKU BD, NALEZCU ODMENA NEMINIE;)

RastoS

....vynimky.....atd....Asi raz ked zo mna bude Jakabovic, Kollar kupime si cela partia snezne skutre a sup cez vsetky majove doliny v Tatrach....Aha takze da sa skialpovat a ine aktivity, pokial ma clovek znamosti aj v nasich SK Tatrach a nemusi navstivit par km vzdialene Zakopane......a snad hore na Rysoch nie su ochranari a necakaju ci zidim zopar metrov na chatu....Podaktori tu v jednom prispevku pisu "cihy" a nasledne par tyzdnov v dalsom "hota"...Tusim tu raz bola tema "skialpinizmus a kamziky"...Peter61, dal si tu foto galeriu na posledny skialp Certovica - MRS, ked som sa ta spytal, ci to je v poriadku ked tento usek uz je viac bez snehu...Si odpisal, ze to bol nejaky Milan..Takze ked NT maju o 15 dni dlhsiu skialpovu sezonu, tak podla mna asi tam sa zver neskor prebudza ako VT....Na MZP su znami ludia, rozumeju sa danej problematike...ked si uradnicek zmysli mat doma trofej rysa, tak si ho moze odstrelit aj na gerachu .....Ked sa chce vzdy su vynimky pre uradnikov, politikov, zralokov ale aj JAMES, KST...atd. NO Comment.

Sona

Na tomto stretnuti sa aj neoficialne rokovalo so Spravou Tanapu o uvolneni skialp. rezimu a podla mna slo o snahu ukazat, ze v danych lokalitach skialpinizmus prirodu neposkodzuje.

Sanco

vrana, dokonca ten kamzík rozozná, že tento ujo na lyžiach je dobrý, lebo je to minimálne stráž prírody a henten, no ten je podozrivý, ten nemá žiadnu bumážku :-)

Vrana

To je to caro uradnickej peciatky. Ked je peciatka ani kamziky sa neboja, ani tie sviste sa nevyhrabavaju, ....

Rudo
Stačí si pozrieť fotky v uvedenej publikácii a je jasné, že ani autor nelyžuje len vo vyhradených areáloch. Mimochodom, oficiálny skialpový kurz, inzerovaný aj na tomto webe sa odohrával v Mengušovskej doline a v Zlomiskách.
Tchor

Dobre hovoríš, však tie zvieratká sa skialpinistov už vôbec neboja. Mám to mnoho krát overené.
Neviete niekto ako je teraz v Žiarskej dol. s lyžovaním ? Chodilo sa tam dlhé roky začiatkom mája na super lyžovačky a tanapáci to asi celkom tolerovali. No neviem, či sa teraz situácia v tomto smere nezhoršila (kontroly, vyháňanie). Minuly rok som vynechal a rád by som tam niekedy zavítal...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma