Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný Baranec a Žiarske sedlo

Diskusná téma K článku: Zimný Baranec a Žiarske sedlo

Zima je v plnom prúde, začiatkom februára konečne poriadne nasnežilo. Sneh medzičasom trocha zľahol, pred nami je nedeľa s priaznivou predpoveďou počasia a SLP HZS hlási len 2. stupeň lavínového nebezpečenstva. No netreba sa uspokojiť, aj keď podľa medzinárodnej 5-dielnej stupnice je to len mierne riziko, smrteľné lavíny padajú aj pri dvojke a nie je ich práve málo.

TDD

Aktualita:
zverejnené výsledky prvého dňa.
bokami.sk/sk
23.3. - 25.3.2023

Bokami Západných Tatier sú trojdňové preteky dvojíc konajúce sa pod záštitou Slovenského horolezeckého spolku JAMES. Preteky nadväzujú na dlhoročnú tradíciu skialpinistických pretekov v Západných Tatrách historicky siahajúcich do začiatku 90. rokov.
Sú jediným viac dňovým a zároveň najnáročnejším skialpinistickým pretekom v strednej Európe a získali si renomé v širšom Európskom kontexte

“BOKAMI” v číslach: 3 dni - 3 etapy - 3 doliny = 60 km / cca 6600 m prevýšenie.

Janabilesova

Pekný článok aj fotky...a celkom odvaha sa vydať na túto túru v zime sám...prešli sme to dávnejšie v lete rovnakým smerom, doteraz si pamätám,ako poniektorí,neuznali tohto pohoria,prepískli od začiatku pri stúpaní na holy vrch tempo a na baranec tak vychádzali už takmer bez síl a poslední ... Ani v lete to nie je triviálne terén,tobôž v zime... Ďakujem za pripomenutie.

DoxaD

Krásna túra, fotky aj článok.
Orientovať sa v zime, v takej mase snehu na hrebeni asi nie je jednoduché ani v dobrom počasí a zradným sa môže stať aj v lete v hmle.
Túto trasu sme absolvovali v lete a veru zostup medzi Barancom a Smrekom- s rešpektom - takže bez mačiek a s lyžami na chrbte - fúúha.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma