Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hodinky Garmin Fénix

Diskusná téma K článku: Hodinky Garmin Fénix

Hodinky majú svoje miesto na ruke. Preto sú vždy poruke, a tak okrem časomiery láka do nich pridať ďalšie funkcie. V outdoore to nie je žiadna novinka - teplomer, barometer, výškomer a u lepších aj monitoring srdcového tepu. S reálnou použiteľnosťou to býva horšie a nezriedka ide skôr o imidžovku. Môže sa to zmeniť, keď pridáme GPS a dobrú konektivitu? Pozrime sa preto bližšie na Garmin Fénix.

Svatopluk Štěpánek

Ja používam plastové hodinky za 260 skk, kúpene v Priore vo Zvolene niekedy v roku
1994
ospravedlňujem sa za nevhodný žart

+Iko+

Mám Fénixa od 5. augusta a používam ho nielen na túry, ale aj na motanie sa len tak po meste...Výborné hodinky, ktorými som si urobil sám radosť. Na Garmin Conect je výborné vyhodnotenie trasy a ostatných prvkov. A aj komunikácia s Fénixom je vynikajúca-v slovenčine. Skrátka som veľmi spokojný.

Risototh

Na tych fotkach to vyzera ako nepodareny prototyp...

Lubo

@risototh
Mozes to nejako blizsie popisat?

Rado

Na mňa to tiež tak nejak z fotiek pôsobí - ten dizajn a materiál... hrubo/nedokončene. Možno je to subjektívne. Je to pekný počin všetko to natrepať do hodiniek, aj s grafickým displejom, ale tá obruba pôsobí... čudne :)

Dmiba

Mozno som si to nevsimol, ale nevidel som vydrz tychto hodiniek. Predpokladam, ze vzhladom na gps to nebudu hodinky s vydrzou suntoo, skor nejake nabijacie hodinky a v pripade dlhsich tur ma informacia o vydrz na jedno nabitie s gps a bez gps dost velky vyznam.

PaliT

Suunto a výdrž? Asi najhoršia kúpa boli GPS hodinky na golf, plne nabité nevydržali ani 9 jamiek, už 2x mi ich akumulátor odišiel úplne, bolo to značné sklamanie...

Jaroslav Jenis

Ahoj Ľubo,poraď ako si naištalovať GPS mám ich len krátku dobu a ešte aj iné veci.Ďakujem prajem pekný večer,Jaro

Lubo

@rado
Dizajn je dost subjektivna vec. Mne sa velmi paci svojou strohostou bez vsakovakych obliniek. Material je na urovni - telo hodiniek je z magneziovej zliatiny (z tohoto materialu sa robia profi fotaky), pocitovo je velmi robustne a celok na omak posobi fest odolne.

@dmiba
O vydrzi pisem v clanku. Zopakujem vsak - pri zapnutom GPS vyrobca udava 16 hodin. Mne bateria vydrzala tak na 1 dlhu celodennu turu. Ak nepouzijes GPS, iba senzory, vydrzi nasobne viac a len v cisto hodinkovom rezime vraj 2 tyzdne. Primarne vsak ocakavam od hodiniek s GPS, ze ich bude majitel chciet vyuzivat s GPS. Teda 1 den a dost. Na viacdnovku treba zobrat so sebou batterypack alebo solarnu nabijacku, ci sa spolahnut na elektrinu v mieste noclahu.

@jaroslav jenis
Co myslis pod instalaciou? GPS v hodinkach proste je, netreba ho instalovat. Zapnes a ides :-)

Ellessar

Ja používam Suunto AMBIT a velká spokojnosť, predtým som mal Suunto X10 avšak tie malí slabú výdrž, pri AMBIT-e mám na turistiku - podľa toho čo uvádzajú cca 50 hodín. Reálne som s nimi dal prechod nízkych tatier z čertovice na donovaly na tri dni a baterka bola niekde pri 40 percent. Plus oproti X10 majú merač pulzu.

Rado

@Ľubo - ja tiež preferujem strohý a decentný dizajn, preto ešte stále nosím staré otlčené Timexy lebo tie novšie dnešné vyzerajú hrozne. :) Ale ako hovoríš, je to subjektívne, a hlavne naživo to môže byť iné. Schválne som ani nepísal o materiáli lebo na tých detailných fotkách to vyzerá ako lacný plast. Ale čakal som že v tejto kategórii to plast nemôže byť.

Ináč Jaro asi myslel inštaláciu software na PC, ak som to dobre pochopil, aby mohol s GPS záznamom pracovať - zrejme bude začiatočník v tomto ohľade.

Peter61
PaliT : nebolo tam dajake obmedzenie rychlosti svihu, a nad tuto povolenu rychlost tam dajak vypadavaju elektrony cez gtx membranu ? -)

Qeci : mate dakto skusenost s opravou, ked barometricky vyskomer uz nameria napr. o 80 m rozdiel pocas tury napr. 1000 m za 4 h ( Suunto Vctor) ? Pocasie na ture stabilne, takze zmena atm.tlaku IMHO iba pri zmene vysky.

Predtym som mal Avocet a ten sa mi zadl presnejsi.

Merhorn

K dizajnu, pridu mi ako hodiny kapitana nema :) Ako hodinky z vernehovskeho romanu zapasovane svojim vizorom do 19 storocia. Ale to nie je kritika, len ako mi pridu :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov