Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HP15

Diskusná téma K článku: Čelovka Fenix HP15

(Aktualizácia) – Ďalšia čelovka z dielne značky Fenix trochu pripomína model HP11 a pýši sa titulom najvýkonnejšia čelovka napájaná AA batériami. V skratke by sa dala opísať ako veľmi výkonná a odolná čelovka v klasickom trojpopruhovom prevedení s možnosťou externého umiestnenia batérií.

Axel

Ale nazov shopu si mal nechat, nech aj ostatni vedia, kde maju do cinenia s klamarmi a podvodnikmi...

Lubo

Vdaka Axel, aj u nas to dala do minimalne dvoch tem, takze som to zmazal.

Axel

Dakujeme za recenziu obchodu. Ale vzhladom na to, ze pani akoze Lenka dnesnym dnom zacala zaplavovat polovicu slovenskeho internetu prispevkami s rovnakym textom, tak sa u mna zaradila do kategorie obchodov, z ktorych nikdy nic nekupim. Lebo ma klame uz hned na zaciatku...
Takze ja osobne dakujem za ulahcenie vyberu, kde nakupovat.

Wotan

Vyzera to byt fajn celovka, ale pri takej cene viem poradit lepsiu variantu:
ledshop.cz/led-celovka-zebral…
Cca je podobna 80 EUR, ale vahou, vykonom a niektorymi vlastnostami je daleko lepsia. Vlastnim ju od januara, nedam na nu dopustit.

Tm

testoval som ju na MTB zjazde v noci cez horu...je vyborna...ale ako prve som otocil cely difuzor pantikom aj cuplikom na otvaranie smerom nahor

Peter61

.ph:
mne ten problem "vznikol" pri Zipke. Predtym som mal Petzl Zoom a Petzl Duo (tie mam dve), no problem. Mam "poloramovky" okuliare, ale to nie podstatne. Ked je reflektor sirokouhly, sklopeny nadol a/alebo malo predsadeny dopredu, je vacsia sanca, ze svieti na okuliare. Obzlvast ked su sosovky zahmlene, mokre, zasnezene etc.

.ph

Ten problem s okuiarmi som mal aj ja. Ale to je vseobecny problem a netyka sa to tejto jedinej celovky. Ja som mal dojem, ze sa svetlo odraza nielen z vnutornej strany dioptrii, ale najme z hrany na bokoch a na spodnej strane - mam poloramove okuliare. Peter - ty mas celoramove alebo tiez poloram so silonom?

Matiseq

Par postrehov a uvaha:

By som pridal 1 vec co mojej HP11 stahuju zo 100% (kedze pomer cena/baterka za tieto penieze je velmi dobry) hodnotenia tak 5% a vyskytuju sa aj u HP15 ocividne.

  1. Rozptylka, tu malu tycku za ktoru ju vyklapate treba zaciernit lebo ak chce mat rovnomerne rozptylene svetlo s okamzitou moznostou rovnomerneho svetelneho kuzela do dialky musite ju mat otocenu tak, ze by vam odvazdala (ta mala priesvitna tycka) rovno do praveho oka. Znie to ako chobotina, ale verte mi, ze vam to zacne liezt riadne na nervy po case.

Tiez sa mi vidi ze HP15 nieje oproti HP11 niejak prelomova len pridali par rezimov, ktore vidim ako balast, neviem kto potrebuje viac ako 200lm realne. Ked v zime beham popri cestach vacsinou mi auta bliknu dialkacmi, ze to mam vypnut a to ju mam na tych 277 lumenov.

Teda, ze by ste s nou chceli hladat niekoho z vrtulnika (casy ktore udavaju pri danych svietivostiach vacsinou sedia, ale zmykat zo 4 AA bateriek 500lm sa vam asi ktovieko dlho nepodari, opakovane), ale ak mate uz na take (vrtulnik) peniaze tak to by som si kupil radsej Polarion Helios baterku.

Pri rovnakych vodicovych materialoch to bude ajtak vzdy viac o tom ake tam date baterky. Preto, sice neviem aky je rozdiel v cene medzi HP15 a HP11, ale zvazil by som.

Peter61
Ad oslepovanie prvolezca : citil som sa ako nemecky vojak pri Kursku, ked utociaci Sovieti na nich svietili reflektormi PVO ( ibaze na Bodoni nepadla hmla, ako pri Kursku) -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov