Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Barborská cesta – sólo prechod za 67 hodín

Diskusná téma K článku: Barborská cesta – sólo prechod za 67 hodín

190 kilometrov dlhá Barborská cesta je netradičná diaľková trasa vo všetkých smeroch. Vedie krásnym banským regiónom stredného Slovenska, má vlastné značenie a skvelú "infraštruktúru" v podobe bohatých informačných tabúľ. Intenzitou zážitkov a zaujímavých miest je bezpochyby jedným z turistických "naj", čo u nás máme. Toto je príbeh diaľkového turistu, ktorý sa ju rozhodol prejsť za tri dni.

Svatopluk Štěpánek

Výborný športový výkon. Značka Barborskej cesty je pekná, no niektoré sú dosť rozmazané = ohavné. Konice s pokosenými lúkami, krížikom a plastikou dvoch anjelov stoja za to. Mne sa tá Barborská cesta vidí velmi dobrý nápad a ide zaujímavými miestami.
Ešte raz : výborný výkon !

TomXX

Stačil by mi iba jeden taký deň a mal by so mnou čo robiť hlavne sv. Urban :) Parádny výkon a svižné tempo, klobúk dole!

Boro

Paráda. len ten náš, slovenský stred Európy je akýsi čudný. Otrieskaný, hrdzavý, pozohýbaný a hlavne akýsi vychýlený. Ále čo, keď sa niekomu nepáči, tak nech si postaví svoj. Alebo vypíšme súťaž, kde by bol ten stred najkrajší. Šak čo?

Matiseq

Very nice, mna by zaujimalo ci nebol problem s navigaciou?
Z casu na cas beham okolo zvolena a vidim znaciace vezicky no niekedy sa mi zda ze by mohli byt aj hustejsie.

Tomas D

Pekny vykon.4,5kg + jedlo je celkom nalahko, do akeho batohu si sa pobalil? Boli sme nieco obdobne v juni - z Nezbudskej Lucky do Zuberca. Bolo to len cca 97km ale 5500 prevysenie a isli sme 3 poldnovky cca od 5tej do 11tej na obed. Kedze sme dost bezali,hladal som vtedy nejake tipy pohladom viacdnovych behov a balenia do trailovych 15l batohov ale popravde okrem nejakych promo americkych clankov som nic moc nenasiel. Zbalili sme sa do 15l a jedlo do takych cykloladviniek na chrbat. Malu sme este palice a bolo to ok, ale spanie sme nakoniec riesili vnutri. Neviem kam by sme spratali este spacaky. Uz tie ladvinky nas pri behu (hlavne cez MF) nicili.

Samkoh

Dubová nemala byť náhodou Dubové? Dubová pri BB síce je, ale na druhej strane, smerom na BR.

Apir

Ahojte! Vdaka za mile odozvy :)

Tomas D: Super vykon tiez. Ja som sa behu vyhybal, na to si sam netrufam :)

Balil som sa relativne ultralightovo - batoh Zerk 40 (poloprazdny, roll-top do pol vysky cca), spacak Viking Warmpeace , karimatka Thermarest Uberlite, poncotarp Gatewood cape, palicky, fleecka a par drobnosti ako powerbank a celovka.

Vsetko sa to da este skresat skoro o 1kg, ak by som mal najlahsie vybavenie na trhu, ale uz tych 4.5kg je na chodzu takmer nebadatelnych.

@matiseq: znacenie dobre (trufam si povedat ze miestami ovela lepsie ako tradicne turisticke). Spoliehal som sa aj tak na offline mapy.cz, kam asi pred mesiacom pridali trasu BC :). Ale zbludit je na vacsine trasy takmer nemozne - okrem okolia Sklenych teplic a mozno kusku pred Dubovym.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma