Dunajské luhy pozývajú na rodinný výlet aj počas prázdnin

Odhaliť tajomstvá Národného parku Dunajské luhy (Donau-Auen), pozorovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí a vychutnávať si zvláštnosti krajiny.
Návšteva národného parku je skvelým tipom na rodinný výlet.
Brány zámku Orth (schlossORTH Nationalpark-Zentrum) - centra národného parku - v obci Orth an der Donau, ktorý je kontaktným miestom a vstupnou bránou do národného parku, sú otvorené denne od 21. marca do 1. novembra.
Na multimediálnej výstave „DonAUräume“ o dunajských luhoch a vzniku NP (je prístupná aj v slovenčine) sa hravým spôsobom možno dozvedieť o premenách tejto oblasti pri Dunaji a spoznať pozadie zvláštností dunajských luhov. Na zámockom ostrove, ktorý je vonkajším areálom centra národného parku, môžete na vlastnej koži spoznávať osobitosti fauny (napr. európska korytnačka močiarna, užovka, syseľ) a flóry lužných lesov v okolí Dunaja. V jedinečnej presklenej podvodnej pozorovateľni je možný unikátny pohlaď na život pod vodou.
Výstavy, podujatia, vyhliadková veža, obchod so suvenírmi s tematikou národného parku a kaviareň dopĺňajú ponuku pre návštevníkov.
Vyhliadková veža s novou prezentáciou „Au-Tage“ - dni luhov, má funkčnú kameru na pozorovanie hniezd bocianov a kaviek obyčajných.
Ale to nie je všetko: V tomto roku je v centre národného parku - na zámku Orth - výstava viacerých autorov fotografií, ktorí zaznamenali premeny dunajských luhov. Nenechajte si ujsť ani výlety (pešie alebo na lodi) so sprievodcami parku, ktoré sú naozajstným zážitkom.

“Slovenské dni” v Národnom parku

Mimoriadna ponuka pre návštevníkov zo Slovenska v termínoch :
9. augusta, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 4. októbra a 1. novembra 2014 (počas slovenských štátnych sviatkov a vybraných sobôt) v návštevníckom Centre národného parku (schlossORTH), Orth an der Donau (len 35 km od Bratislavy!):
Prehliadka výstavy "DonAUräume” (tématika NP) so slovenským sprievodcom, informačný materiál v slovenčine.
Začiatky prehliadok v slovenčine: o 10.30, 11.30, 13.30, 14.30, 15.30 a 16.30 hodine.
Miesto stretnutia: zámok (schlossORTH) - vstupná hala, dĺžka prehliadky so sprievodcom: cca. 1 hod.
Vo vstupnom je zahrnutá aj individuálna prehliadka vyhliadkovej veže a zámockého ostrova s podvodnou pozorovateľňou (plán s popisom jednotlivých stanovíšť dostanete tiež v slovenskom jazyku pri vstupe).

Celková dĺžka pobytu: min. 2,5 hodiny.
Zľavnené vstupné počas týchto dní: až 20% v porovnaní so stálymi cenami!
Celková výška vstupného:
dospelí: € 8,80-
deti a mládež od 6 do 19 rokov, študenti: € 4,80
rodinná vstupenka (2 dospelí, 2 deti): € 16,-
Prihlásenie vopred v uvedené dni nie je potrebné.

V prípade vášho záujmu o prehliadky (schlossORTH) alebo exkurzie pre skupiny v slovenskom jazyku nás kontaktujte na uvedenej e-mailovej adrese.

Ďalšie informácie (v nemeckom jazyku) získate na adrese:

schlossORTH Nationalpark-Zentrum
A-2304 Orth/Donau
Tel.: 0043-2212-3555
e-mail: schlossorth@donauauen.at
www.donauauen.at

Titulná foto autor: Dorn